FinansWatch

LD vil konvertere pensioner automatisk

Medlemmerne hos LD skal aktivt sige nej, hvis de ikke vil have konverteret deres opsparing til en alderspension.

Medlemmerne hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) vil automatisk få konverteret deres nuværende opsparing i selskabet til en aldersopsparing, når de bliver berettigede til at få udbetalingen, hvis de ikke selv takker nej til LD's tilbud om konvertering.

Den automatiske konvertering kommer, efter regeringen i sin seneste pensionspakke har foreslået, at medlemmerne hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond får en skatterabat på 2,5 pct., hvis de trækker pengene ud af selskabet, eller hvis de konverterer deres kapitalpension til en aldersopsparing.

"Vi har valgt at konvertere pensionerne automatisk, fordi vi kan se, at konverteringen er en fordel for langt hovedparten af vores medlemmer. Desuden giver det langt færre transaktionsomkostninger, end hvis vi skal have 300.000 mennesker til individuelt at give tilsagn," siger Dorrit Vanglo, der er direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

De første pensioner bliver konverteret efter sommerferien, og derefter vil medlemmerne løbende få konverteret deres pension i takt med, at de bliver udbetalingsberettigede. De sidste vil få ret til udbetaling i 2023.

"Lige nu er vores udbetalinger lavere, end de plejer at være på denne tid af året, fordi det både står på vores hjemmeside, og fordi vi siger til medlemmerne, at de skal være opmærksomme på, at de kan få en skatterabat  på 2,5 pct., hvis de venter med at få udbetalingen til april. Vi regner med at bruge april og maj på at håndtere ekstraudbetalingerne og de udbetalinger, der i øvrigt er på det tidspunkt af året. I sommermånederne, hvor markederne ikke er de bedste at hente likviditet i, ligger vi stille, og fra august og frem begynder vi så konverteringerne," forklarer Dorrit Vanglo.

Folketinget førstebehandlede lovforslaget tirsdag i denne uge, og det er baseret på et flertal bestående af Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

 

Pensionspakke kan udløse økonomiske tømmermænd

Ny pensionspakke deler vandene 

 

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs