FinansWatch

Danske Bank forhandler om salg af pensionsaktiviteter i Sverige

Danica Pension forhandler med en unavngiven køber om et muligt salg af de svenske pensionsaktiviter. Det oplyser Danske Bank, som ejer Danica Pension. Dansk kapitalfond nævnes som køber af Børsen.

Foto: Ints Kalnins/Ritzau Scanpix

Danske Banks datterselskab Danica Pension er i forhandlinger med en unavngiven mulig køber, som ønsker at overtage Danicas svenske pensionsaktiviteter.

Det oplyser Danske Bank torsdag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

"På baggrund af en mediehenvendelse bekræftes det, at Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab, der er en del af Danske Bank-koncernen, er i forhandlinger med en konkret køber om overtagelse af Danica Pension Försikringsaktiebolag (publ) (Danica Pension Sverige)," hedder det i meddelelsen.

Danske Bank oplyser desuden, at forhandlingerne er pågående, og at det ikke er sikkert, at et salg vil blive gennemført.

"Danske Bank og Danica Pension vil komme med yderligere oplysninger, hvis og når dette er påkrævet."

Endelig fortæller Danske Bank, at hverken banken eller Danica Pension vil kommentere yderligere på nuværende tidspunkt.

Den mulige køber skulle dog ifølge Dagbladet Børsen være den danske kapitalfond Polaris, som sammen med tyske Acathia Capital har budt mere end 2 mia. kr. for den svenske pensionsforretning.

"Dermed ser den danske kapitalfond ud til at vinde kampen om Danica Pensions datterselskab foran den svenske rival Altor, der sammen med Nordic Insurance Consolidation Group (NICG) også har lagt et bud på den svenske forretning", erfarer Børsen fra flere kilder.

Avisen vil også vide, at Altors bud lå 5 til 10 pct. under Polaris'. Hverken Polaris eller Altor vil over for Børsen kommentere oplysningerne

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs