FinansWatch

Codan skifter topchef for hele Skandinavien

Det er blevet tid til at træde ind i en ny fase for Codan, og derfor er Patrick Bergander blevet skiftet ud med en irer som adm. direktør for den skandinaviske forretning.

Foto: Mathias Svold/ERH

Patrick Bergander stopper efter fem år på posten som adm. direktør for Codan i Danmark og Norge samt Trygg/Hansa i Sverige.

I stedet indsætter ejeren, britiske RSA Group, direktøren for RSA Ireland, Ken Norgrove ind som ny direktør for Skandinavien. Norgrove skal dog først godkendes af myndighederne.

Det skriver RSA i en pressemeddelelse.

Her fremgår det ikke direkte, om Bergander er blevet fyret eller selv har valgt at sige op. Men Stephen Hester, adm. direktør for RSA Group, udtaler:

"I sin tid med RSA og som adm. direktør for Codan/Trygg-Hansa har Patrick ledet mange vigtige fremskridt i vores skandinaviske forretning og udviklet en strategi, der forbereder os på fremtiden. Efter fem år er det nu et naturlig tidspunkt for forretningen at gå ind i en ny fase under nyt lederskab. Jeg takker ham og ønsker ham det bedste i jagten på nye udfordringer."

Codan oplyser til FinansWatch, at man ikke har yderligere kommentarer til begrundelsen bag skiftet, end hvad der står i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Patrick Bergander stopper som adm. direktør for Codan/Trygg-Hansa. | Foto: PR/RSA Group
Patrick Bergander stopper som adm. direktør for Codan/Trygg-Hansa. | Foto: PR/RSA Group

Før posten som adm. direktør i Codan var Bergander finansdirektør samme sted. Han har tidligere haft stillinger hos Electrolux Major Appliances og forsikringsselskabet If.

Om den nye chef for Skandinavien udtaler Stephen Hester:

"Ken er en af de mest erfarne og talentfulde ledere i RSA, og hans arbejde i Irland har produceret exceptionelle resultater. Han har fremragende kvalifikationer som underwriter og forretningsleder, og jeg er sikker på, han vil vise sig som en kapabel efterfølger efter Patrick og hjælpe vores forretning med at vokse og udvikle sig de kommende år."

Den nye mand i spidsen for Codan, Ken Norgrove, udtaler selv:

"RSA's skandinaviske forretning er et flagskib i gruppen. Jeg ser frem til at tilslutte mig det fremragende hold og støtte vores forretning i Sverige, Danmark og Norge til at fortsætte deres rejse mod best-in-class brugeroplevelser og ydeevne."

Ken Norgrove blev ansat i RSA som underwriter i 1986. I 2004 blev han chief underwriting officer i Irland, og i 2007 blev han adm. direktør fra gruppen Renewable Energy-division. I 2011 blev han adm. direktør for Zurich General Insurance i Irland, og i juni 2014 vendte han retur til RSA for at blive adm. direktør for RSA Irland.

RSA oplyser, at man har fundet en afløser for Norgrove i Irland, og denne vil blive offentliggjort, når vedkommende er blevet godkendt af myndighederne.

Ken Norgrove, ny adm. direktør for Codan i Skandinavien | Foto: PR/RSA Group
Ken Norgrove, ny adm. direktør for Codan i Skandinavien | Foto: PR/RSA Group

Codan-ejer presset af flere storskader i Skandinavien i første halvår

Codan i organisationsændring: Fyrer og omrokerer it-ansatte  

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs