FinansWatch

Codan-ejer presset af flere storskader i Skandinavien i første halvår

Erhvervsforretningen i Codan trækker combined ratio i vejret og sænker driftsresultatet.

Foto: Mathias Svold/ERH

Forsikringsselskabet Codans britiske ejer, RSA Insurance Group, måtte se sine skandinaviske resultater trykket tilbage af flere storskader i første halvår.

RSA's skandinaviske aktiviteter, der dækker over Codan i Danmark og Norge samt Trygg-Hansa i Sverige, fik et samlet driftsresultat på 127 mio. pund i halvåret, mens nettoresultatet blev 96 mio. pund.

Det er et fald fra henholdsvis 147 mio. pund og 112 mio. pund i den tilsvarende periode af 2018, og tilbagegangen dækker primært over flere udgifter til skader.

Det betød, at det forsikringstekniske nøgletal combined ratio, der sætter erstatningsudgifterne i relation til præmieindtægterne, steg til 89,1 i halvåret fra 87,6 i første halvår 2018.

Det var erhvervsforretningen, der trak tallet i vejret, da combined ratio for den del steg til 103,8 grundet primært flere vejr- og storskader, fremgår det af regnskabet fra RSA. Privatforretningen leverede omvendt et stærkt niveau med en combined ratio på 79,0.

"I Codan følger vi vores strategi og har leveret gode resultater på flere af vores strategiske fokusområder. Der er vækst i vores privatkundeportefølje, vi ser høj kundetilfredshed over branche-benchmark inden for de fleste produktområder, og vi følger planen i forhold til at nedbringe omkostningerne til et endnu mere konkurrencedygtigt niveau," siger Scott Ørmen, der er adm. direktør hos Codan.

"Dog afspejler halvårsresultatet også en række kendte udfordringer inden for særligt storskadeområdet, hvor Codan i 2019 forsat oplever et ekstraordinært højt antal storskader. Det påvirker vores resultat negativt, men samtidig er det en del af tilværelsen som forsikringsselskab at hjælpe vores kunder, når det går galt," fortsætter han.

Af RSA's regnskab fremgår det, at det særligt var på det danske marked, at storskaderne gik i vejret i første halvår, hvor de var pænt over gennemsnittet for de seneste fem år. Særligt en stor brand var en synder i den sammenhæng.

Det skabte også et samlet underskud i den danske forretning på 12 mio. pund. Præmieindtægterne steg ellers på det danske marked, viser regnskabet.

Codan i organisationsændring: Fyrer og omrokerer it-ansatte  

Codan har fået ny presseansvarlig 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs