FinansWatch

Alm. Brand skyder yderligere 400 mio. i banken

Alm Brand Bank leverer fortsat massive underskud, og nu er moderselskabet nødt til at skyde yderligere 400 mio. kr. ind i ny kapital for at betale statens lån tilbage og sikre solvensoverdækningen.

Pengene fosser fortsat ud af Alm Brand Bank, som selv i de fortsættende aktiviteter må fremvise et underskud på 90 mio. kr for 2013.

For de ikke fortsættende aktiviteter - dvs. pantebreve og landbrug - er underskuddet 379 mio. kr.

Det har fået Alm Brand koncernen til at skyde yderligere egenkapital i banken. Sidst man gjorde det var i august 2013, hvor der blev tilført 200 mio. kr. i ny egenkapital til banken.

"Den 27. februar 2014 indskyder Alm. Brand A/S 400 mio.kr. i egenkapital i Alm. Brand Bank A/S. Kapitalindskuddet skal benyttes til at indfri de resterende 226 mio.kr. i statslig hybrid kernekapital samt sikre en tilstrækkelig kapitalmæssig overdækning i banken i forbindelse med, at nye kapitaldækningsregler i 2014 reducerer værdien af den supplerende kapital med 200 mio.kr. Banken vil herefter have indfriet al statslig kapital," skriver Alm Brand i sin regnskabsmeddelelse.

Det dårlige resultat på den fortsættende del af banken skyldes en ekstraordinær gennemgang af privatkunderne i 2013, oplyser banken.

"Før nedskrivninger blev resultatet et overskud på 28 mio.kr. De høje nedskrivninger skyldes, at der i 2013 blev iværksat en ekstraordinær kreditgennemgang af bankens privatkunder. Før nedskrivninger er resultatet forbedret i forhold til 2012 og positivt påvirket af højere aktivitet særligt i Finansielle Markeder,! skriver Alm. Brand.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs