FinansWatch

Farlig fredag: Danskere kommer mest til skade på ugens sidste dag

Danskere kommer mest til skade om fredagen, mens risikoen for uheld er mindst om søndagen, viser opgørelse fra Alm. Brand.

Fredag er ugens farligste dag for danskerne.

I hvert fald viser en opgørelse fra forsikringsselskabet Alm. Brand, at fredagen er den dag, hvor flest forsikringskunder kommer til skade.

En optælling af personskader i perioden fra 2010 til 2018 viser, at der – bortset fra i 2017 – var flest anmeldelser om personskader om fredagen.

"Fredagene tegner sig i løbet af et år typisk for mellem 750 og 800 anmeldte personskader hos Alm. Brand, der har omkring ti procent af privatforsikringsmarkedet," skriver selskabet i en meddelelse.

Ifølge skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen, er der en god forklaring:

"Når fredagen topper med personskader, hænger det sammen med, at det er den ugedag, hvor der typisk er flest uheld i trafikken. Mange har travlt med at komme hjem fra job og videre på weekend, og det giver udfordringer på vejene. De fleste personskader, vi ser, opstår netop i forbindelse med trafikuheld," udtaler han.

Mens fredagen topper, når det gælder personskader, er søndag den dag, hvor risikoen for at komme til skade er mindst. Ifølge Alm. Brand er der kun omkring halvt så mange skader som på fredage.

"Det er nærliggende at tro, at søndagen stadigvæk er lig med afslapning for mange. En dag på sofaen med en god film kommer de færreste til skade af," siger Brian Wahl Olsen.

Gjensidige-selskab vinder ny aftale

Finansielle virksomheder stadig mest bekymrede for cyberrisici

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs