FinansWatch

Trods kritik af tilsynet: Forsikringsselskaber sendte selv kunder over i nødlidende selskab

Flere forsikringsdirektører er kommet med kritik af Finanstilsynet i forbindelse med forsikringskonkurser. Men flere af afsenderne af kritikken har selv henvist kunder til Qudos Insurance, mens selskabet var nødlidende. Det vækker kritik fra skadechef.

Søren Boe Mortensen, adm. direktør i Alm. Brand | Foto: PR

Flere forsikringsdirektører har været ude med kritik af Finanstilsynet for ikke at være vågne nok ved en række konkurser, herunder Qudos Insurance, der krakkede sidste år. Men samtidig har selskaberne selv henvist kunder til Qudos ved ejerskifte- eller byggeskadeforsikringer, selvom Qudos var nødlidende. Det vækker kritik, skriver Økonomisk Ugebrev.

"De var jo advaret om situationen. Derfor er det ganske skræmmende, at store forsikringsselskaber så alligevel fortsætter med at anbefale forsikringer fra et andet selskab, samtidig med at det er under vand. Nu er Qudos konkurs, og mange kunder har betalt måske 30.000 kr. for en ejerskifteforsikring, der nu intet er værd. Det ser heller ikke ud til, at kunderne kan tegne en ny forsikring andre steder. Så man kan roligt sige, at de kunder er endt som gidsler på grund af, at man fortsatte så lang tid med at sende kunder til Qudos. Nu håber jeg, disse selskaber så også finder en løsning for kunderne," siger Søren Ahlgren, skadechef fra rådgivningsfirmaet Den Forsikringsekspert, til Økonomisk Ugebrev.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs