FinansWatch

Alm. Brand lancerer aktieløn til medarbejderne i stedet for kontanter

Medarbejderne kan gå op til 20 pct. ned i løn mod at få tildelt aktier i Alm. Brand.

Foto: Niels Hougaard

Ansatte i Alm. Brand kan i det nye år vælge at få en del af lønnen udbetalt som aktier i stedet for kontanter.

Medarbejderne kan gå op til 20 pct. ned i løn mod at få tildelt aktier i Alm. Brand A/S. Aktielønsordningen er omkostningsneutral for Alm. Brand-koncernens selskaber, oplyser koncernen.

Ordningen giver fire årlige tildelinger "på den femte hverdag efter offentliggørelse af kvartalsrapporter i overensstemmelse med selskabets finanskalender".

"Første tildeling finder således sted 13. maj 2019. De tildelte aktier har karakter af fast løn, og aktierne er frit omsættelige fra tildelingstidspunktet," skriver Alm. Brand i en meddelelse til fondsbørsen.

Det vurderes, at ordningen maksimalt vil andrage et antal aktier svarende til en samlet kursværdi på 65 mio. kr. Ordningen er godkendt af Finanstilsynet og gælder for 2019.

Inden medarbejderne kan få aktier i stedet for løn, skal aktielønsordningen godkendes på den ordinære generalforsamling 29. april.

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs