Alm. Brand-topchef: Har fået mange nye bankkunder det seneste år

Topchefen for finanskoncernen Alm. Brand fortæller, at der er kommet mange nye kunder til Alm. Brand Bank. Og han venter, at kundetilstrømningen vil fortsætte.
Alm. Brand melder om mange nye bankkunder. | Foto: Niels Hougaard
Alm. Brand melder om mange nye bankkunder. | Foto: Niels Hougaard
AF RITZAU FINANS

Nye kunder er strømmet til i løbet af det seneste år hos Alm. Brand Bank, og det er også forventningen, at den positive tilstrømning vil fortsætte.

Sådan lyder det fra Søren Boe Mortensen, der er administrerende direktør hos Alm. Brand-koncernen, til Ritzau Finans, efter at selskabet torsdag morgen præsenterede sit regnskab for tredje kvartal.

"Vi kan godt mærke, at vi har mulighed for at få nye kunder, og vi får også mange nye kunder ind ad døren i øjeblikket. Vores største udfordring er ikke at få nye kunder, men at kunne betjene dem ordentligt," siger han.

"Tilgangen er rigtig pæn, så det er mere det at kunne følge med, som er begrænsningen, fortsætter han og fortæller, at der også er en positiv kundetilgang i både forsikrings- og pensionsselskabet."

Siden tredje kvartal sidste år er antallet af Plus-kunder hos banken steget med 9 pct. - og det er eksklusive kunderne fra Saxo Privatbank, som Alm. Brand købte tidligere på året.

Alm. Brand Bank har også været i gang med flere strategiske tiltag - og der er blandt andet blevet ansat nysalgsrådgivere, og i regnskabet fremgår det også, at banken forventer en fortsat stigende kundetilgang, der vil blive yderligere styrket, når opnormeringen af kunderådgivere er helt gennemført.

Kundetilgang har været en løbende bevægelse

Direktøren er ikke sikker på, at det er de negative historier om eksempelvis Danske Bank og hvidvaskskandalen, der har fået kunderne til at søge mod en mindre bank.

"Det har været sådan det seneste års tid, og de historier er først accelereret på det seneste. Det kan godt være, at det har pustet lidt til udviklingen, men jeg kan ikke se den helt store forskel. Det har været en løbende bevægelse, og det kan være, fordi nogle af de nye kunder tænker, at de gerne vil have en mindre bank, hvor man er lidt tættere på end hos nogle af de store," siger Søren Boe Mortensen.

Han fortæller, at afsløringen af hvidvasksagen hos Danske Bank også har fået Alm. Brand til at kaste et ekstra blik på procedurerne, men direktøren fremhæver samtidig, at risikoen er en helt anden i en mindre bank.

"Det er klart, at sådan nogle omtaler altid gør, at man tager spejlet frem og ser på, om man har styr på det, man selv mener, at man har styr på. Selvfølgelig tager man den refleksion, men når det er sagt, så ser jeg ingen problemstillinger hos os."

"Hvis vi kigger på både banken, forsikring og pension, så har vi en klar politik om, at vi kun er i Danmark, og at vi primært har privatkunder og små- og mellemstore virksomheder. Det gør jo også, at den risikoeksponering vi har, er en helt anden," siger Søren Boe Mortensen.

Bankdrift ikke tilfredsstillende i tredje kvartal

På trods af kundetilgangen var resultatet i tredje kvartal dog ikke tilfredsstillende i banken slår direktøren fast. I regnskabet står der også, at kunderne betaler gæld tilbage og omlægger til realkreditlån - og derfor stiger udlånet ikke i samme takt.

"Den ordinære drift er ikke tilfredsstillende. Det er helt klart. Rentemarginalen på udlån er faldende, konkurrencen er benhård og hele handelsomfanget på værdipapirer er utroligt lavt i 2018 og i tredje kvartal," siger direktøren.

Samtidig havde Alm. Brand også omkostninger fra tilkøbet af Saxo Privatbank i tredje kvartal, mens gevinsten først kommer næste år.

"Vi får først gevinsterne, når tingene bliver lagt helt sammen, og derfor kan vi sige, at den samlede indtjening ikke er på et tilfredsstillende niveau. Vi er meget langt med sammenlægningen, og vi venter, at vi i slutningen af denne måned får lagt systemerne sammen, og at vi inden nytår får lagt de sidste afdelinger sammen," siger Søren Boe Mortensen.

Alm. Brand venter omkostningssynergier fra og med 2019 på 75 mio. kr. før afskrivninger på kunderelationer.

/ritzau/FINANS

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også