FinansWatch

Regnskab: Bank holder resultat nede hos Alm Brand

Banken trækker ned og forsikringen trækker op hos Alm. Brand, der kan opjustere på baggrund af den gode del af forretningen. Opdateret.

Bankforretningen fortsætter med at være en særdeles tungt åg over skuldrene på en forsikringsforretning, der overrasker positivt.

Sådan ser årets første tre kvartaler ud for Alm. Brand, der på baggrund af den forbedre forsikringsforretning kan opjustere med 50 mio. kr.

Utilfredstillende bank

"Forventningerne til resultatet for året som helhed opjusteres med 50 mio.kr. til et overskud på 325 mio.kr. før tab og nedskrivninger. Combined Ratio forventes forbedret til 93 mod tidligere 94.Resultatet for tredje kvartal blev et overskud på 36 mio.kr. før tab og  nedskrivninger i banken.  Efter tab og nedskrivninger i banken blev resultatet et underskud på 95 mio.kr.," kan man læse i en meddelelse om trejde kvartal, der omtaler de røde tal fra bankens som utilfredstillende - men ventede:

"Resultatet af skadeforsikringsaktiviteterne blev et overskud på 283 mio.kr. for årets første tre kvartaler, hvilket er meget tilfredsstillende. Den underliggende skadeforretning udvikler sig positivt. Endvidere er omkostningerne faldet markant svarende til en omkostningsprocent på 15,7 mod 18,3 i samme periode 2010. For kvartalet faldt omkostningerne til 14,7 pct. Resultatet år til dato for banken blev et underskud på 147 mio.kr. før tab og nedskrivninger, hvilket er meget utilfredsstillende men som forventet."

Nærmer sig halv milliard

Samtidig vil et dårligt fjerde kvartal kunne løfte banken i nærheden af en negativt biddrag på en halv milliard.

"Banken havde tab og nedskrivninger for 357 mio.kr. i de tre kvartaler. Nedskrivningerne udvikler sig som forventet men er fortsat på et højt niveau. Som følge af udviklingen i den globale og danske økonomi har banken valgt at øge solvensbehovet primært for landbrugssegment."

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs