FinansWatch

Alm. Brand Bank hænger på formand som kunde

Alm. Brand Bank vil gerne af med landbrugskunderne – inklusive bankens bestyrelsesformand. Men selv om man har bedt kunderne finde ny bank, så sker der intet.

I forsøget på at skære sin meget dyre bank ned til en mere overkommelig størrelse forsøger Alm. Brand nu på andet år at slippe af med bankens ca. 1,3 mia. kr. store landbrugsudlånsportefølje.

Alm. Brand Bank tjener aldrig pengene ind igen

Den gruppe inkluderer blandt bestyrelsesformand Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen, der er landmand, og bestyrelsesmedlem Per Frandsen, der er godsejer.

Men på trods af ihærdige forsøg kan Alm. Brand ikke slippe af med kunderne, der ellers er blevet opfordret til at finde ny bank.

Man afviser dog, at det skulle kunne skabe problemer i forhold til bestyrelsen.

”Vi er ved at løbe to tredjedele af banken af. Heriblandt landbrugskunderne. Det bliver jo en helt anden bank, vi ender med. En bank med en udlånsportefølje på tre til fire, måske max fem mia. Og der vil en landbrugsportefølje på ca. 1,3 mia. være alt for stor, og kræve alt for mange specialiserede rådgivere. Det vil ikke være forsvarligt. Men i øjeblikket er der ikke nogen andre banker, der tager imod landbrugskunder. Og så må vi vente,” siger kommunikationsdirektør Susanne Biltoft til FinansWatch.

Kun penge til svin

Det efterlader jer vel i den lidt penible situation, at bestyrelsesformanden samtidig er en kunde, I hverken vil have eller kan komme af med?

”Jeg ved ikke om det er en særlig penibel situation. Han får nøjagtig samme behandling som alle andre kunder, og vil efterhånden komme ud af banken, ligesom alle de andre landbrugskunder. Men ingen andre banker tager imod landbrugskunder i dag. Så ligegyldig hvor god en portefølje du har, kan du ikke bevæge den.”

Alm. Brand Bank smider formanden på porten

Opfordrer I de individuelle kunder til at lede efter en ny bank?

”Hvis de kan finde en, så syntes de skal tage og gøre. De har ingen fremtid hos os, og det ved de godt. Og store, nye investeringer, det bliver heller ikke hos os. Det er klart, at der er nogle nye miljøkrav til svinebønder, der kræver nogle investeringer, som vi er nødt til at hjælpe til med for at undgå markante nedskrivninger. De penge er vi nødt til at give ud. Men ellers får de intet hos os.”

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs