FinansWatch

Alm. Brand rejser 1,5 mia. kr.

Selskabets fortegningsemission er fuldt garanteret og vil sende 1,5 mia. kr. i koncernens slunkne kasse.

Foto: STROYER TORBEN

Alm. Brand udbyder som ventet nye aktier. Det fremgår af prospektet for selskabets emission.

Emissionen er en fortegningsemission og er fuldt garanteret. Eksisterende aktionærer tildeles ni tegningsretter, og hver tegningsret giver ret til at tegne en aktie til favørkursen 10 kr. Alm. Brand sluttede i 36,5 kr. torsdag.

En række investorer, herunder bl.a. Alm. Brand af 1792 fmba, Skandinaviska Enskilda Banken og Realdania (Garantigruppen) har givet bindende garantitilsagn med forbehold for opfyldelse af visse betingelser om tegning af op til 65.281.558 styk resterende aktier som ikke ved tegningsperiodens udløb er tegnet af de eksisterende aktionærer.

"Aktionærerne og Garantigruppen har således afgivet bindende garanti- og forhåndstilsagn om tegning af de i alt 156.150.000 styk udbudte aktier, svarende til det samlede bruttoprovenu," skriver Alm. Brand.

Ved sin deltagelse i emissionen vil Alm. Brand af 1792 fmba fastholde sin ejerandel på 58,09 pct. Såfremt garantien effektueres fuldt ud, vil Alm. Brand af 1792 fmbas ejerandel i Selskabet blive øget til 60,62 pct.

Der ventes et bruttoprovenu på 1561 mio. kr. og et nettoprovenu på 1499 mio. kr. Af provenuet vil 900 mio. kr. stamme fra hovedaktionæren Alm. Brand af 1792 fmbas konvertering af eksisterende seniorlån.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs