FinansWatch

Sparker vækst-ambitioner til hjørne

Alm. Brand-chef Søren Boe Mortensen fokuserer på at fastholde indtjeningen og markedsandelene i forsikringsforretningen. Afviser samtidig et salg af banken.

Foto: STROYER TORBEN

Dagens prospekt fra Alm. Brand indeholder ikke afgørende nyt på strategifronten, men i et interview med FinansWatch slår Søren Boe Mortensen fast, at selvom forsikringsforretningen er motoren i koncernen, så handler det i første omgang om at der skal kæmpes for at fastholde den nuværende position på markedet, inden han blæser til angreb mod konkurrenterne.

”I skadesforsikringen er overskriften, at vi har reageret på den markedsudvikling der har været og her tænker jeg på meget andet end blot præmieændringer. Vi har kigget intensivt på vores effektivitet og omkostninger og justeret på en række andre ting. Men heldigvis ser vi forbedringer hele vejen rundt. Men du finder ikke afgørende nyt i prospektet rent strategisk. Men de klare kortsigtede meldinger er, at vi gør det der skal til, for at få den rette indtjening tilbage. Og vi skal fokusere på at fastholde vores markedsandel, inden vi begynder at tale vækst,” siger Søren Boe Mortensen.

Hvad så med banken fremadrettet, hvad er planerne der?

”Vores fokus fremadrettet er, at vi skal drive en privatkundebank. Og så har vi i tilknytning dertil kapitalforvaltning og vores markets-afdeling, altså handel med værdipapirer. Når det er sagt, så må vi indrømme, at der fortsat vil være en del af organisationen i banken, der skal bruge meget tid på at afvikle de øvrige porteføljer,” siger Søren Boe Mortensen og fortæller, at det fremover bliver en markant mindre bank, fordi tre fjerdedele af bankens udlånsportefølje skal afvikles.

Men giver det så mening fremadrettet at have så lille en bank? Ville et salg være en mulighed, når I har fået ryddet op?

”Nej, vi tror fortsat, at det giver mening, at vi har en bank som en del af vores forretning. Også på den lange bane,” siger Søren Boe Mortensen.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs