FinansWatch

Forsikringsdirektører kræver offentlig indsats

Det er ikke kun forsikringsselskaberne og deres kunder, der skal gardere sig mod et hårdere klima. Det offentlige må også hjælpe, mener forsikringsdirektører.

Foto: STROYER TORBEN

Det offentlige må skride ind og tage en del af ansvaret for konsekvenserne af det hårdere vejr. Det mener flere forsikringsdirektører, skriver Børsen.

Ifølge Søren Boe Mortensen, adm. direktør i Alm. Brand, er et af de afgørende problemer det mere ekstreme vejr.

”Det er et spørgsmål, om at det offentlige kloaksystem har tilstrækkelig kapacitet – også til de voldsomme belastninger, vi har set de seneste år – og vi må konstatere, at i adskillige kommuner, er det ikke tilstrækkeligt. Det er kundernes og vores store problem. Der er kun en, der kan løse det problem, og det er det offentlige. Det synes jeg ikke, de gør godt nok alle steder,” siger han til Børsen

Større krav til kunder

Også Kim Rud-Pedersen, koncenchef i Gjensidige, peger på, at vedligeholdelsen af den offentlige infrastruktur er afgørende. Samtidig peger han på, at kravene til kunderne bliver større.

"Uanset om man er virksomhed, kommune, offentlig institution eller privat forsikringstager, så tror jeg i højere grad, vi vil se, at man skal implementere rettidig omhu," siger han.

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs