FinansWatch

Forsikringsfælde lurer for tusindvis af unge

Godt 65.000 unge er her i sommer bliver optaget på en videregående uddannelse, og for mange betyder det, at de flytter hjemmefra. Det betyder samtidig, at mange pludselig står uden forsikring, og det kan koste dyrt, skriver Finans.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Knap hver femte unge, der er flyttet hjemmefra, har ingen indboforsikring, og det kan blive dyrt, skriver erhvervsmediet Finans.

Hos forsikringsselskabet Alka advarer adm. direktør Lise Agerley om, at det kan blive ”vanvittigt dyrt” for den unge ikke at have en indboforsikring. I en undersøgelse fra Yougov svarer 43 pct. af de unge, at de har valgt indboforsikringen fra på grund af prisen.

"Jeg kan godt forstå ræsonnementet, hvis budgettet er stramt, men en indboforsikring behøver altså ikke koste mere om måneden, end hvad der svarer til et par øl i fredagsbaren," siger Lise Agerley, presseansvarlig hos Alka.

Unge, der flyttet hjemmefra kan være dækket af deres forældres indboforsikring til de er fyldt 18 eller 21 år. Herefter skal de have deres egen indboforsikring.

 

Forsikringsdirektør: "Mange unge har ingen forsikring"

Forsikringsselskaber scorer på færre indbrud

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere