FinansWatch

Rådgiver: ATP's milliardinvestering ligger på risikogrænsen

ATP bevæger sig på grænsen af, hvor meget risiko man skal have ét sted med købet af Københavns Lufthavne, lyder det fra Søren Andersen, fra Fpension.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Lehmann

ATP's investering på 9,8 mia. kr. i Københavns Lufthavne har så meget volumen, at ATP bevæger sig på grænsen af, hvor meget risiko man skal have ét sted, lyder det fra Søren Andersen, ansvarshavende aktuar hos Fpension.

"Jeg tror, at man skal betragt investeringen mere som en infrastrukturinvestering end som en aktieinvestering. Det ændrer dog ikke ved, at det er en meget stor enkeltinvestering, og at man dermed også påtager sig en relativt stor risiko – det er ikke verdens bedste risikospredning, at så stor en del ligger ét sted," siger han til Berlingske.

De 9,8 mia. kr. svarer til 1,3 pct. af ATP's samlede aktiver. Per Nikolaj Bukh, professor ved Aalborg universitet, mener, at ATP forøger sin risikotagning. Han kan dog ikke vurdere, om den forhøjede risiko er ønskværdig.

Christian Hyldahl, direktør i ATP, fortæller, at ATP ser Københanvs Lufthavne som en lavrisikoaktie, og pointerer, at ATp har masser af luft i risikobudgettet.

ATP på udkig efter flere danske infrastrukturinvesteringer

ATP køber australiere ud af Københavns Lufthavne 

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs