FinansWatch

ATP fyrer chef for britisk sats efter kritik

ATP har fyret Morten Nilsson som øverste direktør for pensionskassens britiske pensionsselskab Now Pensions. Det sker efter kritik fra myndighederne og et akkumuleret overskud over seks år på 441 mio. kr.

Christian Hyldahl, direktør i ATP. Foto: Stine Bidstrup, Polfoto (arkiv)

Efter i sommer at have fået kritik fra de lokale myndigheder for dataudfordringer, der har ramt enkelte kunder, har ATP valgt at fyre Morten Nilsson, der var topchef i pensionskassens britiske pensionsselskab, Now Pensions. Det skriver Børsen.

"Situationen og en vurdering af, hvordan det går, er gået ind i overvejelserne, men det vigtigste er, at bestyrelsen mener, at der er behov for en ny chef, fordi selskabet skal ind i en nye fase," siger Christian Hyldahl, direktør i ATP, til Børsen, da han bliver direkte spurgt, om der er en sammenhæng mellem chefskiftet og dataudfordringerne.

Siden Now Pensions blev etableret for seks år siden med Morten Nilsson som direktør og ATP som eneste ejer, er det akkumulerede overskud i pensionsselskabet vokset til 441 mio. kr., ligesom Now Pensions efter myndighedskritikken har valgt at trække sig midlertidigt fra en britisk forsikringsliste.

Now Pensions blev etableret, da 1,3 mio. britiske selskaber blev pålagt at oprette pensionsordninger til deres i alt 10 mio. ansatte. Now Pensions har fået 1,3 mio. medlemmer fordelt på 26.000 virksomheder, men Nest har fået 4,5 og det fagforeningsejede People's Pension har 3 mio. medlemmer. Det har ikke været muligt for Børsen at få en kommentar fra Morten Nilsson.

Efter fem år: ATP's britiske satsning har store underskud

Nye bonusmodeller glæder ATP

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere