FinansWatch

Nye bonusmodeller glæder ATP

Flere selskaber udbetaler bonus til ledelsen på baggrund af konkrete resultater såsom omsætning og indtjening frem for aktiekurs. Det glæder ATP's aktiechef, Claus Wiinblad.

Claus Wiinblad, aktiechef i ATP.

Pensionskassen ATP ser med tilfredshed på den udvikling, som man ser i en række børsnoterede selskaber, hvor de gamle aktieoptionsprogrammer skrottes og afløses af programmer, hvor det ikke er aktiekursen, som bestemmer bonussens størrelse, men derimod opfyldelse af konkrete resultater på omsætning og indtjening, som man f.eks. ser det i Matas. Det skriver Børsen.

"Vi foretrækker helt generelt, at virksomhederne benytter sig af aktieprogrammer fremfor optionsprogrammer. Fordi ved de nye programmer, som blandt andet Matas benytter, mindsker man risikoen for at belønne stor volatilitet i de opnåede resultater," siger Claus Wiinblad, aktiechef i ATP, til Børsen.

Det har ikke skortet på eksempler, at selskaber f.eks. købte op af konkurrenter, hvilket aktiemarkedet i første omgang belønnede, og ledelsen dermed drog økonomisk fordel af. Derefter er aktiekursen, mens bonussen stod.

Claus Wiinblad ønsker desuden, at virksomhederne er mere åbne omkring de KPI'er, der har ligget til grund for bonusudbetalingerne.

Ny ATP-chef vil have mere aktivt ejerskab i Danmark

ATP: Amerikanske direktørlønninger irrelevante i Danmark

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere