FinansWatch

ATP henter millioner ud af Dong-investering

Pensionsselskabet har reduceret sin ejerandel af det børsnoterede energiselskab, men ATP ejer stadig aktier nok til at sikre de danske lønmodtagere et gyldent Dong-udbytte for 2016. Udbyttet kan dog allerede blive overgået i 2017.

ATP kan se frem til at modtage ca. 94 mio. kr. i udbytte for sine aktier i Dong, skriver Finans. I alt udbetaler Dong over 2,5 mia. kr. til sine aktionærer svarende til et udbytte på 6 kr. pr. aktie, hvilket er det højeste beløb, siden energiselskabets nuværende konstellation så dagens lys i 2006.

ATP købte oprindelig knap 4,9 pct. af aktierne for 2,2 mia. kr. i forbindelse med den omdiskuterede kapitalforhøjelse i februar 2014. Ved udgangen af 2016 var ejerandelen reduceret til 3,66 pct., som altså vil give et udbytte på 94 mio. kr.

Selv om 2016 bød på ny udbytterekord for Dong-ejerne, kan det godt være, at ATP-toppen skal holde fast i Dong-aktierne. Energikæmpens udbyttepolitik betyder nemlig, at målet for 2017 er at udbetale et udbytte opskrevet med "en høj encifret procentsats sammenlignet med foregående års udbytte".

I bedste fald vil det betyde, at Dong-ejerne for 2017 kan se frem til et udbytte på 2.725 mio. kr. – hvilket i givet fald vil betyde, at der falder tæt ved 100 mio. kr. af til lønmodtagerne via ATP.

Pensionskasser kan hente vindafkast i nye markeder - men det er en stakket frist

ATP har købt stort op i Novo Nordisk under nedtur på aktiemarkedet

ATP kæmper mod lønpres fra topchefer

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere