FinansWatch

Oppositionspartier: ATP's etik skal gælde alle investeringer

Socialdemokraterne og de Radikale kræver både mere åbenhed hos ATP, og at pensionskæmpen efterlever etisk investeringspolitik i alle typer investeringer.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Må ATP godt investere i ellers sortlistede selskaber, så længe det bare sker indirekte via f.eks. indeksfutures? Det ATP mener selv, men sådan ser man ikke på det hos Socialdemokraterne og de Radikale, skriver Børsen.

Sagen drejer sig om, at ATP har sortlistet 37 globale selskaber, som f.eks. har været involveret i korruption, har brudt menneskerettigheder eller lignende. Alligevel har pensionskæmpen investeret indirekte i samme selskaber via indeksfutures, hvilket selskabet ikke ser det store problem. Men det gør man på Christiansborg.

"Vi ønsker, at flere investeringer sker med øje for både menneskerettigheder, arbejdsmiljø og klima. Det er godt, at ATP har en klar politik på det område, hvor de har aktivt ejerskab, og den håber jeg, de vil lade gælde overalt, hvor de laver forretning," udtaler erhvervsordfører hos de Radikale, Ida Auken, til avisen.

Samme holdning har man hos Socialdemokraterne, og hos begge partier ønsker man også generelt mere åbenhed om ATP's investeringer. Hos Venstre ser man også gerne en mere åben tilgang hos ATP, men mener derudover ikke, at ATP handler forkert.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs