FinansWatch

Regnskab: ATP får markant bedre resultat for første halvår

ATP fik i første halvdel af 2014 et overskud på 7,7 milliarder kr., mod 1,3 milliarder kr. i første halvår 2013.

ATP koncernen fik i første halvår et overskud på 7,7 milliarder kr. Det kan sammenlignes med et overskud på 1,3 milliarder kr. i første halvdel af 2013, og et overskud for hele 2013 på 9,2 milliarder kr.

Investeringsafkastet blev i første halvår på 8,8 milliarder kr., svarende til 9,4 pct. før skat og omkostninger.

”Stort set alle markeder, ATP har investeret i, er steget, og samtidig er vores aktive handelsstrategier lykkedes. Det giver tilsammen et godt resultat for halvåret. Fremadrettet giver det dog anledning til eftertanke, at mange investorer er villige til at påtage sig stadig større risiko for et stadig lavere afkast. Derfor har ATP stort fokus på risikostyring,” siger ATP’s direktør Carsten Stendevad, i en selskabsmeddelelse.

De største afkast kom fra aktieinvesteringer. Børsnoterede danske aktier gav et afkast på 3,2 mia. kr., unoterede aktier gav et afkast på 2,4 mia. kr., og børsnoterede udenlandske aktier gav et afkast på 1,3 mia. kr. Det er første gang i flere år, at ATP’s investeringer i udenlandske aktier bidrager med så store afkast.

Fire af ATP’s fem risikoklasser, Aktier, Renter, Kredit og Råvarer, gav positive afkast. I risikoklassen Inflation gav ejendomme og infrastruktur positive afkast, mens forsikringsstrategier mod rentestigninger gav et negativt afkast.

Rentefaldet i første halvdel af 2014 betød, at ATP's afdækningsportefølje bestående af obligationer og renteswaps gav et afkast på 51 milliarder kr., der dog blev elimineret af en tilsvarende stigning i ATP's pensionforpligtelser. Faldende renter betyder nemlig, at nutidsværdien af fremtidige pensionsforpligtelser bliver højere.

 

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs