FinansWatch

ATP køber Dongs hovedkvarter

Først blev pensionsgiganten storaktionær i energiselskabet, og nu har ATP også købt Dongs hovedkvarter i Gentofte for den nette sum af 1,9 mia. kr. Dong bliver dog boende, blot nu som lejer.

Foto: Lars Krabbe

I et overraskende træk -  og som en del af DONG Energys genopretningsplan - frasælger energiselskabet nu sit prestigefyldte og kostbare københavnske domicil. Køber er ATP Ejendomme, og at domicilet er kostbart vidner købsprisen om - den er på 1,9 mia. kroner.

Salget har form af en "sale and leaseback" aftale - og DONG bliver boende i domicilet på Nesa Allé i Gentofte på en lejekontrakt, der er uopsigelig i 15 år. Transaktionen forventes at resultere i en avance på 0,3 mio. kroner for energiselskabet, skriver DONG i en koncernmeddelelse.

DONG Energy har haft sit københavnske domicil ved Gentofte siden 2006, hvor DONG opslugte Nesa. Siden da har DONG udvidet kraftigt på adressen i hvad der blandt arkitekter og ingeniører er kendt som et af de mest omfattende og kostbare kontorbyggerier i Danmark.

Ejendom ikke kerneaktivitet

Aftalen er et led i selskabets planer om frasalg af ikke-kerneaktiviteter for 10 mia. kr. i perioden 2013-2014. Med aftalen har DONG Energy nu frasolgt for 11,3 mia. kr.

"Aftalen er et naturligt led i vores program om frasalg af ikke-kerneaktiviteter og medvirker til at reducere DONG Energy’s rentebærende nettogæld. Ejerskab af kontorejendomme er ikke en kerneaktivitet for os. Aftalen indebærer, at vi bliver boende i ejendommen mange år fremover," siger Marianne Wiinholt, finansdirektør i DONG Energy.

Domicilet i Gentofte har et kontorareal på 57.000 m2 og er arbejdsplads for ca. 2.200 DONG Energy ansatte. Det er dermed DONG Energy's største lokation. Hovedsædet er dog placeret i Skærbæk ved Fredericia.

Denne artikel er skrevet af EnergiWatch.dk et søstersite til FinansWatch.dk

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs