FinansWatch

ATP-sag påvirker: Topchefer under stigende moralsk pres

Det er ikke længere nok for topcheferne i Danmarks største virksomheder at følge love og regler – de skal også handle moralsk korrekt. Noget, som sag om ATP-chef understreger.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tre ud af fire topchefer oplever stigende krav fra omverdenen, om at de i lige så høj grad skal leve op til ånden i lovgivningen, som det rent juridiske. Ekspert påpeger dog, at det også er det, som topcheferne får deres høje løn for.

Det skriver Berlingske Business.

Det er ikke længere nok for topcheferne i Danmarks største virksomheder bare at følge love og regler, nu er der også stigende pres fra både kunder, medarbejdere, politikere og medier, om at de skal handle moralsk korrekt.

Dette nye syn var blandt andet tydeligt i sagen med ATP's tidligere topchef Christian Hyldahl, som måtte forlade sin post på grund af tvivl af moralsk karakter angående hans topchef-stilling hos Nordea. Da Christian Hyldahl blev ansat hos ATP i 2017, var hans tidligere aktiviteter ikke noget problem.

Nykredit vil også sætte en ny moralsk kurs og gennemgå 200 etiske dilemmaer i forretningen og derved sætte nye standarder for branchen.

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs