FinansWatch

Professor: ATP's britiske konkurrent fik "heftige" statstilskud

ATP's største konkurrent på det britiske pensionsmarked fik "heftige" statstilskud, siger britisk professor i pensionsøkonomi til Børsen Pro, efter at ATP torsdag valgte at sælge sit britiske selskab, Now Pensions.

Foto: PR.

ATP's forsøg på at komme ind på det britiske pensionsmarked har været svær, fordi en af konkurrenterne fik statsstøtte. Det siger David Blake, der er professor i pensionsøkonomi ved Cass Business School i London til Børsen Pro. Han kalder samtidig ATP's forsøg for "modigt".

"Men det er altid en udfordring, når man har et statsstøttet Nest at konkurrere mod," siger David Blake til Børsen Pro.

ATP valgte torsdag at sælge sit britiske pensionsselskab, Now Pensions, der blev etableret i 2012 til den hollandske investeringsvirksomhed Cardano Group. Now Pensions nåede under ATP's ejerskab at blive Storbritanniens tredjestørste pensionsselskab 30.000 virksomheder og 1,7 millioner kunder.

David Blake oplyser til Børsen Pro, at der har været "heftige britiske statstilskud til det statsoprettede pensionsselskab Nest", og han er spændt på om disse pengene nogensinde kommer retur til den britiske statskasse.

ATP-direktør: Danskerne har tabt penge på frasolgt britisk pensionseventyr 

ATP sælger britisk smertensbarn 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs