FinansWatch

Flere ældre udhuler ATP's pensioner

ATP får sværere ved at hæve pensionerne i takt med inflationen på grund af et stigende antal ældre.

Foto: Thomas Borberg

Udsigten til flere og flere ældre danskere og et markant kurssmæk i 2018 svækker pensionsselskabet ATP's muligheder for at hæve pensioner i takt med inflationen.

Det skriver Børsen.

I år har pensionsselskabet hensat 20 mia. kr. som følge af danskernes længere levetid for fortsat at kunne leve op til sine livslange garantier. Det gør det ifølge den konstituerede administrerende direktør, Bo Foged, svært at følge med inflationen.

"Generelt har vi den målsætning, at vi dels skal leve op til vores garantier, og vi vil også helt vildt gerne inflationsregulere dem. Men fordi der har været så store forbedringer i levealderen, som vi har set de seneste år, så kniber det indimellem med at få tjent nok penge til at kunne honorere de pristalsreguleringer," siger Bo Foged til Børsen.

Det er den såkaldte bonusgrad, der er afgørende for, om pensionerne kan forhøjes. Den giver udtryk for, hvor mange penge ATP har i overskud ud over det, som er nødvendigt for at leve op til sine garantier. Bonusgraden faldt i 2018 til 13,3 pct. - det laveste niveau siden finanskrisen i 2008, skriver avisen.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs