FinansWatch

Lars Rohde i spidsen for omfattende aktieudlån i "kreativ" konstruktion

Den nuværende nationalbankdirektør stod i sin tid i ATP i spidsen for omfattende aktieudlån, som kan have været brugt til spekulering i skatterefusion af aktieudbytte.

Nationalbankdirektør Lars Rohde | Foto: Danmarks Nationalbank

I sine 15 år som direktør for ATP stod nuværende nationalbankdirektør Lars Rohde i spidsen for talrige aktieudlån, hvoraf en stor del af dem skete via en konstruktion i Luxembourg, som ATP senere selv har kaldt "kreativ". Det skriver Insidebusiness.

Udlånene har gennem årene givet ATP en fortjeneste på omkring 200 mio. kr., men ifølge Insidebusiness har pensionskassen aldrig sørget for at holde styr på, hvad de udlånte aktier blev brugt til. Praksissen blev da også stoppet i 2015 af daværende direktør Carsten Stendevad.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs