FinansWatch

LO-formand garanterer: Hyldahls gyldne håndtryk gentager sig ikke

ATP’s direktør Christian Hyldahl fik knap syv millioner kroner, da han sagde op. Nu garanterer LO-formand og bestyrelsesmedlem i ATP, Lizette Risgaard, at sådanne gyldne håndtryk ikke gentager sig.

Lizette Risgaard, formand i LO og medlem af ATP's forretningsudvalg | Foto: /ritzau/Jens Dresling

Den nye direktør i pensionsforretningen ATP skal ikke regne med at få et gyldent håndtryk på flere millioner, hvis vedkommende selv siger sit job op efter at have været sat i forbindelse med uetisk finansiel adfærd.

Det var ellers tilfældet, da den nu forhenværende direktør for ATP Christian Hyldahl mandag sagde sit job op og alligevel gik ud af døren med knap syv millioner kroner svarende til en årsløn.

Garantien kommer fra Lizette Risgaard, LO-formand og ét ud af tre medlemmer af ATP’s forretningsudvalg, som skal ansætte den næste direktør og forhandle kontrakten på plads.

Garantien blev givet onsdag i et interviewet i Radio 24syv Morgen.

"Det banksektoren er opdraget til at gøre, og som rigtig mange i banksektoren har været rigtig dygtige til at gøre, er både uetisk og forkert," siger Lizette Risgaard.

Kan man skrive i en kontrakt, at hvis man har en direktør, der har været involveret i uetisk finansiel virksomhed, så skal han ikke have syv millioner kroner, når han selv fratræder sin stilling eller bliver fyret i øvrigt?

”Det er et hypotetisk spørgsmål, men naturligvis kan man skrive det ind,” siger Lizette Risgaard.

Vil du arbejde for, at det bliver skrevet ind i kontrakten med den næste direktør?

”Ja, og jeg vil arbejde for, at det her aldrig kommer til at ske igen.”

Kan du garantere, at næste gang, der sidder en direktør, som har haft en blakket fortid og handlet uetisk i forskellige finansielle virksomheder, så får han ikke syv millioner, når han selv siger op eller bliver fyret?

”Jeg kan garantere, at det, som kommer til at ske, er, at det bliver rigtig svært at blive godkendt til at være ATP-direktør.”

Men du kan ikke garantere, at han ikke kommer til at gå ud ad døren med syv millioner kroner, hvis det viser sig, at han har sådan en blakket fortid?

”Jo, det kan jeg,” siger Lizette Risgaard til Radio24syv.

Den nu tidligere direktør for ATP Christian Hyldahl valgte mandag at forlade sit job efter kritiske historier i dagbladet Børsen om hans rolle i kontroversielle handler med udbytteskat i 00’erne, da han var leder i Nordea.

Selvom han selv sagde sit job op på grund af afsløringerne af hans tidligere uetiske finansielle adfærd, kunne han ifølge Finans.dk gå ud ad døren med syv millioner kroner. Han bliver modregnet for den løn, han eventuelt tjener fra andre job i sin opsigelsesperiode på et år.

Foto: ATP PR FOTO
Foto: ATP PR FOTO

Christian Hyldahl fik omkring 7 mio. kr. for at sige op i ATP. PR-foto

Christian Hyldahl tager cirka 6 mio. kr. med sig fra ATP 

Hyldahl ville have fået det dobbelte ved fyring 

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs