FinansWatch

TDC-aktionærer kan få endnu en chance

Det kræver mere end 90 pct. af aktierne, hvis konsortiet med ATP, PFA og PKA samt australske Macquarie skal afnotere TDC uden en ekstraordinær generalforsamling, hvor de resterende aktionærer giver deres accept. Det skriver Børsen.

/Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen
Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Selvom konsortiet, der har budt på TDC har erklæret at man vil afnotere aktien med to tredjedele af stemmerne, så kræver det rent faktisk mere, at konsortiet, der består af de danske pensionskasser ATP, PKA og PFA samt den australske investeringsbank Macquarie har mere end 90 pct. af stemmerne. Det skriver Børsen.

Spørgsmålet kom på banen på TDC’s ordinære generalforsamling i fredags, hvor erhvervsmanden Flemming Grunnet, sagde, at han tvivlede på, at Nasdaq ville tillade en afnotering med to tredjedel stemmeflertal. Han erklærede samtidig, at han ikke ønsker at sælge og vil beholde sine aktier så længe som muligt.

Nasdaq OMX Copenhagen oplyser til Børsen, at grænsen på de to tredjedele er noget, konsortiet selv har fundet på. Men siden årsskiftet har der ifølge Børsen formelt ikke været regler om sletning af aktier på fondsbørsen. Så skal Nasdaq skal foretage en vurdering af eventuelle skadevirkninger. Hvis konsortiet har mere end 90 pct. af aktierne, så kan de bare slettes, mens en mindre andel kræver en ekstraordinær generalforsamling.

"Men har de under 90 pct., så er vores procedure, at en sletning skal besluttes på en ekstraordinær generalforsamling, hvor aktionærerne har en mulighed for at komme til orde," siger Jakob Kaule, der er chef for overvågningen hos Nasdaq.

TDC-formand: Store aktionærer bad os sælge til konsortium

TDC-køber kan skyde sig selv i foden med opsplitning

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere