FinansWatch

Ny ATP-direktør ser store muligheder for forretningsudvikling

Oprettelsen af Udbetaling Danmark åbner døren for en række muligheder for pensionsgiganten ATP, lyder det fra den nyslåede koncerndirektør Jens Brøchner.

At ATP overtager en række udbetalingsopgaver fra kommunerne via Udbetaling Danmark kan sparke døren ind til, at pensionsgiganten kan udvide sine forretninger til at omfatte meget mere, end de gør i dag.

Sådan lyder det fra den ny koncerndirektør, Jens Brøchner, der 1. november blev en del af direktionen i ATP med forretningsudvikling som sit ansvarsområde.

”Hele Udbetaling Danmark-modellen gør, at man er begyndt at se på, hvordan den offentlige sektor løser forskellige opgaver, og i forhold til ATP giver det mange spændende perspektiver,” siger Jens Brøchner, der ikke vil pege på konkrete muligheder, men nævner at eventuelle yderligere opgaver samlet set skal give en bedre løsning, især målt på bundlinjen.

Behov for større direktion

Det er de opgaver, ATP på det seneste har kastet sig over, der gør, at man nu må udvide direktionen med en ekstra mand. Ud over Udbetaling Danmark er også arbejdet med NowPensions i England med til at sikre et behov for flere kræfter i den øverste top.

”ATP har fået nogle opgaver, som tager mere og mere tid, og da der trods alt er et begrænset antal timer i døgnet, har det været nødvendigt med flere ressourcer, så vi også kan fokusere på forretningsudviklingen i samme omfang som tidligere,” siger Jens Brøchner, der også får ansvaret for kontakten til NowPensions, som ATP for nyligt etablerede i England.

En satsning, der i sidste ende skal komme de danske pensionister til gode.

Forventer stordriftsfordele

”Ambitionerne er, at ATP skal få en god forretning ud af det her for de danske pensionister. Forhåbentligt får vi inden for relativt kort tid mange engelske lønmodtagere i hus. Men det grundlæggende er, at vi får nogle stordriftsfordele ud af det, og at det er en god forretning for ATP, som gavner vores pensionister.”

Den nye koncerndirektør kommer fra en stilling som direktør i Pensionsstyrelsen under Beskæftigelsesministeriet, hvor han bl.a. sad med det lovgivningsmæssige ansvar i forhold til ATP. Hvordan det er at sidde på den anden side, er endnu for tidligt at sige.

”Det er meget tidligt at svare på, men jeg synes, at det her med forretningsudvikling i en organisation, der er så super professionel, var for spændende at sige nej til. Jeg har været i staten i mange år, mens ATP  jo i mange sammenhænge er i en grænseland mellem privat og offentlig,” siger Jens Brøchner.

ATP udvider direktionen 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs