FinansWatch

Rohde: Et kolossalt marked

ATP kaster sig ind i kampen om engelske pensionsopsparere. Bliver det en succes, er ATP klar til at se på andre udlandseventyr.

Foto: Steen Wrem

Fra 2012 skal alle ansatte i Storbritannien automatisk betale til en pensionsopsparing gennem deres løn. Det har åbnet en dør for den danske pensionsgigant ATP, der tidligere på dagen meddelte, at man kaster sig ud på det engelske marked.

”Det gør det muligt for os at få flere stordriftsfordele i vores formueforvaltning. Det er den ene del, den anden er, at der vil aflejre sig en profit i det fondsmæglerselskab, der skal betjene de engelske kunder,” siger Lars Rohde, adm. direktør i ATP.

Han kalder situationen i England unik.

Unik situation

”Vi har oplevet interesse fra England, men også fra en række andre lande. I det engelske tilfælde er der det særlige forhold, at 12 mio. engelske lønmodtagere, skal have en ny pensionsordning i løbet af de næste få år, så der er simpelthen et åbent vindue, som vi har kigget meget interesseret på,” siger han.

Hvis det engelske indtog bliver en succes, vil ATP måske se sig om efter andre muligheder.

”Nu skal vi se, hvordan det udvikler sig i England, og de engelske muligheder er unikke, men jeg vil bestemt ikke udelukke, at hvis det bliver en succes, så vil også vi kaste et blik på andre lande,” siger Lars Rohde.

Kolosalt marked

Også de danske pensionsopsparere får en fordel af det engelske eventyr, men hvornår det slår igennem er endnu ikke til at sige.

”Det afhænger af, hvor mange og hvor meget vi får ombord i England. Men det er jo et marked af kolossal størrelse. I Danmark er vi godt 5 mio. indbyggere, der tilsammen har en pensionsopsparing på cirka 100 mia. kr. omåret. England er rundt regnet ti gange så stort, så hvis man bare kan få en rimelig andel, er der tale om virkelig stor pengetank.”

Hvor stor en andel går I efter?

”Det har vi ikke lagt os fast på. Man kan ikke lave markedsundersøgelser på noget, der ikke er der. Nu går vi ind i den fase, hvor vi skal se på, hvad potentialet er. Men vi er parate til at rulle, og vi har en meget skalerbar forretningsmodel, så vi kan både tage 5.000, men vi kan også meget hurtigt tage 5 millioner.”

Hvad er dit succeskriterium?

”Det er to ting. At vi får fat i rigtig mange engelske lønmodtager og virksomheder, og at vi får tjent penge til ATP og de nuværende og de kommende pensionister,” siger Lars Rohde.

ATP kommer blandt andet til at konkurrere med det statslige National Employment Savings Trust (NEST).

Fakta:

Den automatiske opsparing gælder alle, der:

  • er mindst 22 år gammel
  • endnu ikke har nået pensionsalderen
  • tjener mere end 7475 GBP (ca. 63.000 kr.) om året
  • ikke allerede indbetaler til en arbejdsmarkedspension

Kilde: ATP

ATP med i engelsk arbejdsmarkedspension

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs