Mikkelsen lod hånt om anbefalinger

Konkurrencemyndighederne går nu op mod Brian Mikkelsens (K) lovforslag om, at ATP skal have lov til at eje og drive finansielle virksomheder på ubestemt tid.

Økonomi og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lod hånt om konkurrencemyndighedernes ønske om, at den statskontrollerede pensionspengekasse ATP kun skulle have lov til at eje FIH i en begrænset periode.

Det skriver dagbladet Børsen.

I stedet valgte ministeren, at give ATP et løfte om at lave en lovændring, så ATP i fremtiden får muligheden for at drive finansielle virksomheder, dog med det forbehold, at ATP kun må sidde på maksimalt fem pct. af alt udlån.

Den beslutning mangler opbakning hos Agnete Gersing, der er adm. direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Ikke permanent ejerskab

”Som vi har forstået regeringens tilkendegivelser, vil den model, der arbejdes med, i høj grad tage højde for de konkurrencemæssige betænkeligheder, som vi har påpeget. ATP-ejede kreditinstitutter vil dog fortsat kunne have en konkurrencemæssig fordel i form af bedre finansieringsmuligheder. Ud fra konkurrencemæssige hensyn ville det alt andet lige være en fordel, hvis det var muligt at finde en løsning, hvor ATPs ejerskab ikke var permanent,” siger Agnete Gersing til Børsen.

Hos ATP mener adm. direktør Lars Rohde, at Agnete Gersing har misforstået ATPs intentioner med købet af FIH.

”Vi har prøvet at forklare Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at der er det samme afkastkrav til investeringer i FIH, som til hvilken som helst anden investering, så det er mig en gåde, hvordan de kan nå frem til det resultat,” siger Lars Rohde til Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også