FinansWatch

ATP afviser Konkurrencestyrelsens konklusioner

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er der konkurrencemæssige betænkeligheder ved at give ATP lov til at drive bank og pensionsselskab, men det afviser ATP blankt.

En blank afvisning.

Sådan kan man opfatte ATPs svar på den konklusion, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i dag har offentliggjort, efter de har set på de konkurrence aspekter ved at give ATP lov til at drive finansiel virksomhed.

Ifølge styrelsen er der nemlig konkurrencemæssige betænkeligheder ved at give ATP lov til at drive for eksempel bank eller pensionsselskab. Men det afviser ATP.

”ATP er ikke enig i denne konklusion. Det er ATP’s opfattelse, at notatets konklusionen hverken har støtte i de faktisk forhold eller i indholdet af notatudkastet,” skriver ATP i et svar til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens konklusioner.

Fakta eller hypoteser

ATP peger på en række forhold, der svækker styrelsens konklusioner.

Blandt andet anklager de udgangspunktet for vurderingen for at basere sig på hypoteser.

"Udkastet bygger på en række antagelser om faktiske forhold. Vurderingen af et spørgsmål med så stor betydning som den påtænkte lovændring kan efter ATP's opfattelse ikke baseres på hypoteser," skriver de bl.a. i svaret.

ATP henviser samtidig til, at styrelsen ikke forholder sig til EU-konkurrencereglerne, lige som pensionsgiganten kritiserer styrelsen for ikke at berøre forhold, der taler for ATPs sag.

"I udkastet inddrages stort set udelukkende forhold, der taler for, at den påtænkte lovændring vil give anledning til konkurrencemæssige problemer. Forhold, der peger i modsat retning, berøres stort set ikke," står der i ATPs svar.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs