FinansWatch

Forsikringsdirektør strippet for 12 bestyrelsesposter

Tidligere ejer og bestyrelsesformand for Husejernes Forsikring, Jens Erik Christensen, har ifølge Økonomisk Ugebrev mistet i alt 12 bestyrelsesposter siden Husejernes Forsikrings konkurs sidste år.

Jens Erik Christensen, tidligere ejer af Husejernes Forsikring.

Bestyrelsesposter på stribe er gledet Jens Erik Christensen af hænde, siden Husejernes Forsikring, som han var ejer af og bestyrelsesformand for, gik konkurs sidste år. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Blandt posterne, som den tidligere Codan-direktør og formand for Forsikring & Pension har måttet vinke farvel til, er tre formandsposter i pensionsselskabet Skandias danske afdelinger og to i Alpha Insurance. Hos Skandia oplyser man dog, at det er Jens Erik Christensen eget valg at stoppe som formand.

"Skandia Danmark er inde i en positiv udvikling, og vores fokus som ejere er alene at sikre ro omkring bestyrelsesarbejdet. Vi mener, selskabernes nye bestyrelser er yderst kompetente, og vi ser frem til, at den positive udvikling af Skandias aktiviteter i Danmark kan fortsætte,” lyder det i en mail fra Skandias svenske presseafdeling til Økonomisk Ugebrev.

Garantifonden for skadeforsikringsselskaber har netop igangsat en advokatundersøgelse, der skal placere ansvaret for konkursen i Husejernes Forsikring og det bagvedliggende Gable Insurance. Hvis aben ender hos Jens Erik Christensen, kan han risikere også at måtte afstå sin post i bestyrelsen for Vestjysk Bank, da han da muligvis vil komme på kanten med den finansielle lovgivning til direktørers og betyrelsesmedlemmers egnethed og hæderlighed, også kaldet fit & proper.

Økonomisk Ugebrev har forgæves forsøgt at få Jens Erik Christensen i tale omkring baggrunden for hans udtræden af i ifølge Øugebrevet i alt 12 bestyrelser, hvoraf otte var formandsposter.

Nye forsikringsselskabers millionrisiko dækkes af konkurrenter for 100.000 kr.

Nu skal advokater lede efter ansvar i krakkede forsikringsfirmaer

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere