FinansWatch

Forsikringsselskaber afventer dom med spænding

I næste uge falder der dom i en sag ved Højestret om ulykkesforsikring. Vinder sagsøger, kan forsikringsselskaber få langt sværere ved at afvise at dække skader efter dagligdagsaktiviteter, skriver Finans.

Forsikringsselskaber kan blive tvunget til at betale for langt flere skader, der er opstået i dagligdagen.

I næste uge falder der afgørelse i en sag ved Højesteret, hvor det bliver afgjort, hvad der skal til, før ulykkesforsikringen dækker, skriver Finans. Og afgørelsen ventes med stor nervøsitet blandt selskaberne.

"Hvis sagsøger vinder, må man forvente, at forsikringsselskaberne reagerer enten ved at stramme betingelserne eller ved at hæve præmien på ulykkesforsikring. Alt afhænger selvfølgelig af dommens præmisser. Men en principiel afgørelse til kvindens fordel kan betyde, at langt flere kan få krav på erstatning ved en skade," siger Torben Garne, underdirektør i Forsikring & Pension til Finans, og understreger, at han ikke vil forholde sig til sagens indhold.

Sagen handler om en kvinde, der under en løbetur fik en knæskade og senere blev opereret. Efterfølgende anmeldte hun skaden til sin ulykkesforsikring i Codan og sin ulykkesforsikring via MasterCard. Begge steder fik hun nej til dækning.

Hvis kvinden vinder sagen, opfordrer Forbrugerrådet Tænk andre, der har været i lignende situationer til at prøve deres sager igen, skriver Finans.

SEB halverer underskud på syge- og ulykkesforsikringen

PFA-chef: Konkurrencen for stor til at syge-ulykke går i nul

Fremtidens forsikringsselskab skal være som din ven, butler og netværk

 

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere