FinansWatch

Kanye West sagsøger Lloyd's for 63 mio. kr. i tvist om marihuana

Lloyd's har ikke udbetalt Kanye West en erstatning for aflyste koncerter, da forsikringsgiganten mener, at brug af marihuana ligger bag aflysningerne. Det har fået Kanye West til at indgive et søgsmål på 10 mio. dollar.

Kanye West Foto: /ritzau/AP/Evan Agostini

Den britiske forsikringsgigant Lloyds' er endt i et søgsmål, der omhandler en række aflyste koncerter og beskyldninger om brug af euforiserende stoffer. Sagsøgeren er ikke hr. hvem som helst, men derimod en af musikbranchen største stjerner.

Kanye West har sagsøgt det over 300 år gamle forsikringsmarked Lloyd's of London for 10 mio. dollar (63 mio. kr.), fordi Lloyd's ikke har udbetalt rapstjernen erstatninger for en række aflyste koncerter på hans Saint Pablo-turné sidste år. Det skriver Financial Times.

I søgsmålet, der er indgivet i Californien, fortæller Kanye Wests firma, Very Good Touring, at han var nødsaget til at aflyse koncerter i november og december efter at have udvist "anstrengt, forvirret og uregelmæssig" opførsel ved en optræden i den californiske by Sacramento. Han blev senere indlagt på UCLA neuropsykiatrisk hospital i en uge.

Men på trods af at en læge, som Lloyd's havde udvalgt, indrømmede, at Kanye West ikke var i stand til at fortsætte turen, valgte Lloyd's ikke at udbetale musikeren en erstatning for de udgifter, han havde fået som følge af aflysningerne.

Det fremgår af sagsakterne, at Lloyd's har antydet, at man ikke vil give efter for Kanye Wests krav på grund af den "ikke-understøttede påstand om, at brugen af marihuana forårsagede den medicinske tilstand."

Lloyd's er et forsikringsmarked, og Kanye Wests firma har igennem dette tegnet forsikring hos selskaberne Cathedral, Liberty, XL Catlin, Markel og Allianz, der alle er nævnt i søgsmålet.

Financial Times har ikke været i stand til at få kontakt til Kanye West, og hverken Very Good Tourings advokater eller forsikringstagerne har ønsket at kommentere sagen over for Financial Times.

Medie: Lloyds på vej tilbage på private hænder

Lloyd's vil etablere EU-forsikringsselskab i Bruxelles

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere