FinansWatch

Pensionsselskaber gør i stigende grad livsstil til et forsikringsparameter

De danske pensionsselskaber døjer generelt med store underskud på sygeforsikringerne. Derfor lægger selskaberne i dag mere vægt på kundens livsstil, hvis dækningen skal fohøjes.

Foto: Colourbox

Pensionsselskaberne lægger i højere grad vægt på aspekter som rygning, overvægt og andre sundhedsmæssige parametre og har generelt strammet kravene, når man vurderer, hvorvidt kunder kan få forhøjet deres forsikringer mod mistet erhvervsevne.

Det skriver Finans.

"Vi ser en voksende stribe af underspørgsmål, som flere og flere selskaber stiller. Og her kan din livsstil komme dig til skade, hvis du ryger, har et større forbrug af alkohol eller vejer for meget," siger Nicolai Olsen, partner i Willis Towers Watson, der rådgiver virksomheder om placering af pensionsordningen, til Finans.

Det øgede fokus på sundhed kommer, fordi selskaberne i stigende grad kæmper med underskud på sygeforsikringerne og de arbejdsgiverbetale forsikringer, og kan i høj grad spille ind, hvis folk stiger i løn og som følge heraf ønsker en bedre forsikring mod tab af erhvervsevne.

Hos Forbrugerrådet Tænk kalder man det bekymrende, at selskaberne i stigende grad spørger ind til livsstil og sundhed. Frygten er, at det i sidste ende kan betyde, at nogle borgere ikke kan blive forsikret.

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere