FinansWatch

Pensionsselskaber gør i stigende grad livsstil til et forsikringsparameter

De danske pensionsselskaber døjer generelt med store underskud på sygeforsikringerne. Derfor lægger selskaberne i dag mere vægt på kundens livsstil, hvis dækningen skal fohøjes.

Foto: Colourbox

Pensionsselskaberne lægger i højere grad vægt på aspekter som rygning, overvægt og andre sundhedsmæssige parametre og har generelt strammet kravene, når man vurderer, hvorvidt kunder kan få forhøjet deres forsikringer mod mistet erhvervsevne.

Det skriver Finans.

"Vi ser en voksende stribe af underspørgsmål, som flere og flere selskaber stiller. Og her kan din livsstil komme dig til skade, hvis du ryger, har et større forbrug af alkohol eller vejer for meget," siger Nicolai Olsen, partner i Willis Towers Watson, der rådgiver virksomheder om placering af pensionsordningen, til Finans.

Det øgede fokus på sundhed kommer, fordi selskaberne i stigende grad kæmper med underskud på sygeforsikringerne og de arbejdsgiverbetale forsikringer, og kan i høj grad spille ind, hvis folk stiger i løn og som følge heraf ønsker en bedre forsikring mod tab af erhvervsevne.

Hos Forbrugerrådet Tænk kalder man det bekymrende, at selskaberne i stigende grad spørger ind til livsstil og sundhed. Frygten er, at det i sidste ende kan betyde, at nogle borgere ikke kan blive forsikret.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs