FinansWatch

Forsikringsselskab risikerer tocifret millionregning for Gigantium-brand

Aalborg Kommune har forsikret Gigantium, der brændte onsdag, med en selvrisiko på 100.000 kr. Regningen, der forventes at løbe op i et tocifret millionbeløb, ender med al sandsynlighed hos Gjensidige.

Foto: /Ritzau/Schütze René

En regning med syv nuller bagpå kan meget vel dumpe ind ad Gjensidiges brevsprække som følge af storbranden i sportshallen Gigantium onsdag.

For det er det norske forsikringsselskab, der forsikrer Gigantiums ejer, Aalborg Kommune, og skaderne løber op i et tocifret millionbeløb, mens kommunen blot har en selvrisiko på 100.000 kr.

Det oplyser Jørgen Smed, Aalborg Kommunes chef for Gigantium, til FinansWatch.

"Det er i millionklassen. Også tocifrede millioner. Jeg kan ikke forestille mig andet," siger han.

Har I nogen fornemmelse for, hvornår de samlede udgifter står klar?

"Det kan jeg ikke sige endnu. For de er i fuld gang med at lave forskellige ting og lave foranstaltninger, så noget af hallen kan bruges. Der går nok et stykke tid, før der er helt styr på det. Men der er vores forsikringsselskab, der kører det, så det er vi ikke så meget inde over," siger Jørgen Smed.

"Det er tidligt i processen, men det går glædeligvis hurtigt. Vores forsikringsselskab har nok overblik over det, før vi har. Det er jo dem, der betaler, det er dem, der bestiller, og det er dem, der ved, hvad det koster. Sådan er det. Det er jeg ikke en gang sikker på, at vi nogensinde får det at vide," siger Jørgen Smed, chef for Gigantium, videre.

Gulvet er afgørende

I Gjensidige tør man endnu ikke sætte et præcist beløb på, hvad det kommer til at koste at genopføre sportshallen.

"Vi har ikke gjort det op endnu, men det er ikke helt forkert, at vi ligger på et tocifret millionbeløb. Men det kommer meget an på gulvet, der er en af de helt store poster. Selve facaden, som er den mest skadesramte, er ikke det, der volder problemer. Det er det vand, der er kommet ind på gulvet," siger Nina Brinch, skadeschef for Ansvar og Storskade i Gjensidige, til FinansWatch.

Hun forklarer, at man stadig er i gang med det, som man kalder akutindsats.

"Vi er tilstede derude og har været det, nærmest siden det brændte. Vores hovedfokus lige nu er at få vandet væk så hurtigt som muligt, da det er meget vigtigt for gulvet i hallen," siger hun.

Ud over at fjerne vand er man bl.a. også ved at stille stillads op for at lukke bygningen af.

Hvornår begynder den egentlige skadesvurdering?

"Den pågår sådan set hele tiden. For jo mere vi arbejder os igennem sagen, des større overblik får vi over skadens omfang. Og det er jo skadernes omfang, der kommer til at afgøre, hvad tingene kommer til at koste. På det her tidspunkt er der mange ubekendte, hvor gulvet er det bedste eksempel. For det er en trækonstruktion, og træ har ikke super godt af vand. Så vi skal se, hvordan det udvikler sig. Det er jo en stor post, når det er så stor en hal," siger Nina Brinch.

Har ikke lagt sig fast på brandårsag

Er det her en særligt kompliceret sag?

"Nej, den er ikke mere kompliceret, end det vi normalt møder i de store skader. Det er en stor hal, og hvis vi skal tale om kompliceret, så er det størrelsen derude, der gør tingene lidt sværere."

Hvornår forventer I at have et fuldt overblik?

"Det kan jeg ikke svare på endnu. Vi er bl.a. afhængige af, hvad der sker med gulvet. Men vi arbejder så hurtigt som muligt for alles bedste. Kunden vil gerne videre, og det vil vi gerne hjælpe dem med," siger Nina Brinch.

Ifølge Nordjyllands Politi er det en ukrudtsbrænder, der er skyld i branden. Gjensidige har dog endnu ikke lagt sig fast på en årsag til branden.

"Vi har ikke konkluderet endeligt, at det er en ukrudtsbrænder, der er årsag til skaden. Vi vil lige undersøge tingene en ekstra gang, for at være helt sikre. Der bruger vi Dansk Brandteknisk Institut for at få nogle uvildige ind," siger Nina Brinch.

Hun vil derfor heller ikke spekulere i, hvad det kan komme til at betyde for sagen, hvis det er en ukrudtsbrænder, der har startet branden.

Nina Brinch

Nina Brinch, skadeschef for Ansvar og Storskade i Gjensidige. Foto: PR/Lars Svankjær

Alm. Brand udbetaler stort millionbeløb til nedbrændt badehotel

Forsikringsdirektør: "Det har ikke altid været nemt"

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere