FinansWatch

Hver sjette kunde forhandler forsikring ned

Inden for det seneste år har lidt over hver sjette forsikringskunde har forhandlet sine forsikringer ned. Forbrugerrådet mener, at det tyder på manglende konkurrence, mens Alm. Brand-chef mener præcis det modsatte.

Foto: PR

Det kan betale sig at ringe til sin forsikringsudbyder og forhandle priserne ned. Det har lidt mere end hver sjette private forsikringskunde fundet ud af i løbet af det seneste år, viser en ny måling fra konsulentvirksomheden Loyalty Group, skriver Børsen.

Undersøgelsen er foretaget blandt mere end 3200 private forsikringskunder. 17 pct. af har forhandlet sig til en lavere pris på forsikringen, mens 4 pct. har forsøgt at forhandle uden held.

Lea Markersen fra Forbrugerrådet mener, at konkurrencesituationen tyder på at være dårlig, siden at omkring 81 pct. af de kunder, der forsøger at forhandle, lykkedes med at få nedsat prisen.

Stik modsat kalder Søren Boe Mortensen, adm. direktør i Alm. Brand, prisnedslagene for et udtryk for en sund konkurrencesituation.

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere