FinansWatch

Regnskab: Nem Forsikring fortsætter vækst med plus på bundlinjen

Forsikringsselskabet landede et resultat på 6,2 mio. kr. for årets første seks måneder mod 0,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Nem Forsikring fortsætter væksten og går frem på både bund- og toplinje, viser selskabets halvårsrapport. Nem Forsikrings bruttopræmieindtægter steg 40 pct. til 130,8 mio. kr. i årets første seks måneder.

"Der er tale om en udvidelse af salget i eksisterende produkter, ligesom prisstrukturen er fastholdt. Der er derfor tale om en opskalering af antallet af kunder og salgskanaler – hvorfor stigningen ikke skyldes nye produkter eller segmenter," skriver Nem Forsikring i ledelsesberetningen.

Periodens resultat var 6,2 mio. kr. mod 0,9 mio. kr. i første halvår 2015, og det glæder selskabets direktør, Carsten Møller Pedersen, sig over:

”Det er glædeligt at se, at vi kan realisere et godt resultat samtidig med, at vi bruger rigtig mange ressourcer på at sikre og udbygge væksten i forretningen,” udtaler han i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Det er på privatkundeområdet, at vi ser væksten, og det er gode solide kunder over hele landet, som vælger os. Det giver en god risikospredning og stabil forretning. Samtidig glæder vi os over, at vi i en række undersøgelser har kunnet se, at vores kunder er meget tilfredse over os.”

Det forsikringstekniske resultat var 1,3 mio. kr. mod et tab på 3,3 mio. kr. sidste år. Bruttoerstatningsudgifterne, som dækker over, hvor meget selskabet har udbetalt til kunder med et uheld, steg 8 pct. til 70 mio. kr., mens de forsikringsmæssige driftsomkostninger steg 35 pct. til 27,8 mio. kr.

Investeringsafkastet efter forsikringsteknisk rente var 6,1 mio. kr. mod 4,1 mio. kr. i første halvår 2015. Og afløbsresultatet udviklede sig fra minus 1,2 mio. kr. første halvår 2015 til minus 1,9 mio. kr. i første halvår 2016.

Combined ratio, som der er måles i procent og indikerer, hvor store udgifterne er i forhold til indtægterne, var 98,7 pct. mod 104,4 pct. året før. I og med at tallet falder, er forsikringsselskabet blevet mere lønsomt i årets første seks måneder.

Nem Forskring er ejet af Foreningen bag Midtjysk Forsikring, Middelfart Sparekasse og Sparekassen Kronjylland.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs