FinansWatch

Tryg fortæller om digitalt afpresningsforsøg

Forsikringskoncernen Tryg blev sidste år udsat for et digital afpresningsforsøg. Og selv om virksomheden prøver at skærpe medarbejdernes opmærksomhed, så er der plads til forbedringer.

Tryg fortæller nu åbent om et digitalt afpresningsforsøg, eller "ransom-angreb", som forsikringsselskabet sidste år var udsat for. Det skete da en medarbejder klikkede på en vedhæftet fil i en e-mail, der krypterede alle medarbejderens filer, hvorefter hackerne krævede penge for at låse filerne op igen. Det skriver dagbladet Børsen.

"Vi blev reddet af, at vi havde backup af vores filer. Vi havde også et response team. Men dengang var det ikke helt så obs på ransomware," siger Trygs sikkerhedschef Tom Engly, til Børsen.

En undersøgelse fra it-selskabet KMD viser, at netop den type angreb er et stigende problem, der har ramt næsten 90 pct. af de adspurgte virksomheder. Trygs Tom Engly mener derfor, at der er brug for mere åbenhed blandt danske virksomheder, når de bliver udsat for hackerangreb.

Tryg har også gennemført en "awareness-kampagne", hvor man internt prøvede at narre medarbejderne, blandt andet ved at lægge 40 usb-sticks rundt omkring på kontorerne, for at se, hvor mange der kunne lokkes til at tage dem, og åbne filerne. Ifølge Tom Engly viste kampagnen, at der var "plads til forbedring". Kapitalforvalteren Bankinvest har ifølge Børsen gennemført et kursus, for at gøre medarbejderne opmærksom på suspekte e-mails.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs