FinansWatch

Mobilen giver gode bilister rabat hos Nem Forsikring

Hvis du kører ordentligt, bliver din bilforsikring billigere. Sådan lyder en konceptet for en ny bilforsikring, som Nem Forsikring regner med at introducere til efteråret.

Foto: Colourbox

Hvis du bremser hårdt op, accelererer hastigt og kører for stærkt, bliver din forsikring dyrere. Er du derimod dygtig bag et rat, kan du få en rabat på forsikringen. Det kan blive virkeligheden hos Nem Forsikring, der i øjeblikket arbejder på at udvikle en app, som holder øje med, hvordan kunderne kører og beregner præmien på bilforsikringen derefter.

Det fortæller Nem Forsikrings direktør Carsten Møller Pedersen til FinansWatch.

"Vi udvikler en app, som løbende måler på acceleration, bremsning og hastighed, og så beregner den en score på basis af den kørsel, du har lavet i en given måned," forklarer han.

Planen er, at kunderne skal få adgang til at se, hvordan de har kørt helt ned på den enkelte tur, og app'en skal også kunne forklare, hvad man kan gøre bedre. Det vil sige, at man kan få gode råd til at blive en bedre bilist, samtidig med at man så også kan spare på forsikringspræmien, hvis man følger app'ens råd.

"Tanken fra vores side er, at vi ser det som noget, der er gavnligt for forbrugerne. Vi tilbyder dem muligheden for at blive bedre til at køre bil med nogle gode råd, som kan gøre dem til bedre bilister, som dermed kan spare penge på både brændstof og forsikring," forklarer direktøren.

Carsten Møller Pedersen fortæller, at Nem Forsikring principielt ville kunne justere prisen på næste måneds forsikring dagligt, men at de lige nu diskuterer, hvorvidt prisen skal justeres på månedsbasis eller på kvartalsbasis.

"Jo længere et spring vi laver, jo mere vil de enkelte ture jævne sig ud. Vi vil rigtig gerne have den individuelle oplevelse af, at man selv kan påvirke næste måneds præmie ved at køre ordentligt," siger han og uddyber:

"Så lige nu arbejder vi hen mod en månedsvis regulering, hvor vi kan fortælle kunden eksempelvis, at 'sådan som du har kørt indtil nu, vil næste måneds præmie falde med 50 kr.'"

Nem Forsikring tester i øjeblikket app'en med en gruppe udvalgte kunder og regner med at kunne lancere produktet til efteråret.

Mere fra FinansWatch

Hver tredje nyudlån vil blive ramt af forslag fra risikoråd

Det er særligt yngre boligkøbere, som vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at lægge bånd på afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs