Finansorganisationer indgår samarbejde for at få flere kvindelige eksperter i medierne

Kvindelige eksperter i landets finanssektor vil blive opfordret til at tilmelde sig ny kildeportal. 
Katja Brunbjerg Muff er underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening. | Foto: Pr / Fa
Katja Brunbjerg Muff er underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening. | Foto: Pr / Fa

Der sidder en masse kvinder med nyttig viden i landets finanssektor. Men ofte kommer dén viden ikke uden for virksomhedens mure. 

Det er ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) baggrunden for, at arbejdsgiverforeningen, Finans Danmark og Forsikring & Pension har indgået et samarbejde med initiativet diverseeksperter.dk. 

Det skriver FA i en pressemeddelelse. 

”Vi er gået ind i samarbejdet, fordi vi er nødt til at italesætte, at der sidder kvinder, der virkelig kan noget, og som for ofte ikke kommer til orde. Og så er det et nemt greb, der ikke kræver så mange ressourcer for virksomhederne,” siger underdirektør i FA, Katja Brunbjerg Muff, til FinansWatch. 

Diverseeksperter.dk, der er udviklet af Foreningen Kvindekompagniet og Female Leadership Academy i partnerskab med flere medier og Dansk Journalistforbund, er en portal, hvor journalister kan finde kvindelige eksperter inden for forskellige fagområder. 

Et lille hack

Baggrunden for den nye database er, at kvinder er underrepræsenterede som kilder i landets medier. 

Ifølge Roskilde Universitets 2020-undersøgelse ’Ligestilling af nyhedsmedierne - who makes the news’ udgør kvinder 35 pct. af alle nyhedskilder og 35 pct. af ekspertkilderne. Inden for økonomistoffet er kvinders andel 40 pct. 

”Vi tror ikke, at dette alene kommer til grundlæggende at rykke ved uligheden. Men det er et lille hack, der kan gøre, at flere kvindelige eksperter bliver repræsenteret i medierne,” siger Katja Brunbjerg Muff. 

FA vil i den kommende tid sende et ark til sine medlemsvirksomheder, som virksomheden kan føje sine kvindelige eksperter til. Derefter modtager kvinderne et link af portalen, hvor de selv skal tilføje en række oplysninger. 

”Vi giver virksomhederne mulighed for at give deres kvindelige ansatte et skub. Vi leverer navnene, og så bliver navnene screenet. Hvis de går igennem, får de et link, som de selv skal udfylde. Og det kan de gøre eller lade vær,” siger Katja Brunbjerg Muff.

Portalen vil efter planen blive lanceret på den anden side af sommerferien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også