Analytiker: Bedre end ventet Alm. Brand-regnskab når det justeres for storskader

Alm. Brands regnskab for tredje kvartal betegnes som ”absolut godkendt” af Jyske Bank-analytiker.
Foto: PR/ Alm. Brand
Foto: PR/ Alm. Brand
af marketwire

Godt nok landede det forsikringstekniske resultat 7 pct. under forventningerne, men Jyske Bank-analytikeren Anders Haulund Vollesen noterer, at årsagen dog skal findes i et usædvanligt højt niveau af storskader.

Storskaderne var kvartalet nemlig på 367 mio. kr. mod ventet 266 mio. kr.

”Hvis vi justerer for afvigelserne på stor- og vejrskader samt afløbsresultatet landede det forsikringstekniske resultat 15 pct. bedre end ventet,” skriver Anders Haulund Vollesen.

Alm. Brand melder om forværret investeringsresultat

Alm. Brand fastholder i regnskabet forventningerne om et forsikringsteknisk resultat i 2022 eksklusive afløbsresultat i fjerde kvartal på 1050-1100 mio. kr.

På den post har de første ni måneder givet 752 mio. kr., så i fjerde kvartal skal der realiseres et forsikringsteknisk resultat på 298-348 mio. kr. eksklusiv afløbsresultat.

”I fraværet af større negative vejr- eller storskadehændelser bør det være uproblematisk at indfri,” vurderer analytikeren.

Analytikeren fremhæver også, at Alm. Brand desuden har annonceret, at det har gennemført en reduktion i Codan på 110 stillinger. Primært er der tale om ubesatte stillinger.

”Dette er gjort for at adressere omkostningsniveauet i Codan, og besparelserne er ikke en del af de hidtidige 600 mio. kr. i synergier i forbindelse med opkøbet - dette forventer vi vil blive modtaget positivt af markedet. Vi forventer derfor små positive justeringer til estimaterne ovenpå dagens resultat,” skriver Anders Haulund Vollesen.

Jyske Bank har en købsanbefaling af Alm. Brand med et kursmål på 15 kr.

Aktien i Alm. Brand ligger torsdag ved 9.45-tiden 3,4 pct. lavere i 10,51 kr.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også