Forsikringsselskab har branchens bedste image: "Det burde ikke være muligt"
Der er skepsis i dele af befolkningen over for finanssektoren, men det har ikke ramt Sygeforsikringen Danmark, som bliver bedømt særdeles positivt af omverdenen og har branchens bedste image.
Det er resultatet af den årlige undersøgelse ”Finansimage”, som FW Insight og analyseinstituttet Wilke står bag.
Selv om Sygeforsikringen Danmark har ligget i toppen af målingen FW Insight siden 2018, kommer det bag på adm. direktør Allan Luplau, at forsikringsselskabet også i 2022 har førstepladsen.
Han fremhæver, at forsikringsselskabet sidste år begyndte en proces med udskiftningen af sit kernesystem, hvor gamle it-systemer skal erstattes af en ny og mere moderne platform.
”Det burde næsten ikke være muligt, når vi er midt i en så stor omstilling, og derfor overrasker det os meget positivt.”
”Når over 50 pct. af medarbejderne er helt eller delvis beskæftigede med det, så kunne man godt forvente, at det ville gå lidt ud over servicen over for kunderne, og når det ikke er sket, kan jeg kun bukke mig i støvet for mine dedikerede medarbejdere, som giver den en ekstra skalle,” siger Allan Luplau.
Imagemålingen er baseret på en række spørgsmål, hvor selskaberne bliver bedømt på en række parametre, som i sidste ende giver en score mellem 0 og 100.
Sygeforsikringen Danmark ligger øverst af alle 70 selskaber i målingen med en score på 86,7 – en fremgang fra 86,4 fra sidste år – og scorer blandt andet højt på service og troværdighed.
På de efterfølgende pladser finder man LB Forsikring og Tryg. Top tre har været den samme gennem de sidste fem år.
Sygeforsikringen Danmark har 2,7 millioner kunder og er medlemsejet, og derfor ser Allan Luplau resultatet af målingen som et bevis på, at man gør det rigtige.
”Vi bliver ikke bedømt på at skaffe afkast til vores aktionærer, men om vores medlemmer er tilfredse, og det ser jeg denne måling som et udtryk for,” siger Allan Luplau.
Udskiftningen af it-kernesystemet hos Sygeforsikringen Danmark ventes at være færdigt i 2024, og i den mellemliggende periode forventer Allan Luplau, at man kan risikere ikke at kunne levere helt samme hos kunderne.
”Det ville være naturligt, at vi får en lille servicenedgang, indtil vi er igennem den proces, men vi håber, at vi stadig kan ligge i toppen.”
”Vi kan se hos vores kolleger i branchen, at det trækker tænder ud, når man er i sådan en proces, fordi det er svært at levere helt samme service, når man er ved at udskifte et stort it-system, hvor alt skal laves om,” siger Allan Luplau.
Fusionsselskab i bund
Blandt de ti forsikringsselskaber i målingen er Codan for sjette gang i træk på sidstepladsen, selv om selskabets score er forbedre til 61,7 fra 60,6 sidste år.
Codan også er i den klart nederste del blandt alle 70 selskaber i målingen. Selskabet bliver blandt andet bedømt lavt på priser og service.
Codan fusionerede tidligere i år med Alm. Brand, og det kan være årsagen til, at selskabets image er udfordret, lyder det fra Mikkel Lind, der er direktør for marketing i Alm. Brand Group.
Han siger i en skriftlig kommentar, at målet er at kunne ”levere de bedste kundeoplevelser på tværs af selskabets brands.”
”Vi er endnu på et tidligt stadie i sammenlægningsfasen, og det er sandsynligvis en væsentlig, medvirkende årsag til, at vurderingen af Codan falder ud, som den gør i denne måling. Codan-brandet har haft en hård tid med usikkerhed omkring frasalg og sidenhen opkøb.”
”Det vil ofte sætte sig i den samlede opfattelse af brandet. I virkeligheden er det nok forventeligt, da den slags tager tid, om end det aldrig kan være tilfredsstillende, at vi rangerer lavere end dem, vi normalt sammenligner os med. Vi noterer os dog, at der er fremgang at spore i forhold til sidste år,” siger Mikkel Lind.
Danske til bunds
Helt i bunden af målingen over de 70 selskaber i finanssektoren ligger Danske Bank med en score på 49,7.
Det er et fald fra 50,1 sidste år, men et stykke over bankens værste måling i FW Insight i 2019 - året efter at hvidvasksagen i Estland for alvor havde ramt overskrifterne.
Banken scorer blandt andet lavt på troværdighed og evne til at overholde love og regler.
Danske Bank har gennem en årrække kæmpet med sit image, hvilket skal ses i lyset af en række problemfyldte sager, der foruden hvidvasksagen i Estland tæller den fejlfyldte gældsindrivelse og Flexinvest Fri-sagen, hvor kunder blev rådgivet til at investere i et produkt, der havde et forventet negativt afkast.
Danske Banks presseafdeling oplyser, at man ikke har nogen kommentarer til imagemålingen.
Målingen ”Finansimage 2022” er baseret på svar fra godt 3000 repræsentativt udvalgte danskere, der udgives af FinansWatch i samarbejde med Wilke. Undersøgelsen er gennemført i perioden 23. august til 7.september.
Undersøgelsen er en del af rapporten Finansimage 2022, der udgives af FinansWatch i samarbejde med Wilke. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat.
Læs gratis preview af rapporten her:
https://insight.finanswatch.dk/rapporter/2022/finansimage/
Læs mere om FW Insight her:
https://insight.finanswatch.dk/
Forsikringsselskab opnår højeste kundetilfredshed målt nogensinde
Gouda vinder udbud og overtager stor portefølje af rejseforsikringer
Knap en halv million sagde farvel til et forsikringsselskab i 2021 og goddag til et nyt