FinansWatch

Dobbelte udbetalinger i garantifond koster forsikringskunder millioner

Garantifonden for skadesforsikring ærgrer sig over, at der i konkurssag har været dobbelte udbetalinger, da det i sidste ende rammer forsikringsselskabernes kunder, men direktør fremhæver, at det er sket i henhold til politisk aftale. (Rettet)

Torben Garne, direktør i Garantifonden for skadesforsikring. | Foto: PR/Forsikring & Pension

(Artiklen er rettet, så det ikke længere fremstår, at det er fejl fra Garantifonden, som har hørt til dobbelt udbetalinger, da fonden har administreret i henhold til politisk aftale)

I en konkurssag fra det hedengangne forsikringsselskab Qudos har bygherrer kunne få udbetalt præmier, uden at der var krav om, at de samtidig skulle sikre deres kunder.

Samtidig har Garantifonden skulle dække tab for deres kunder. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen skete det i en sag om konkursen i forsikringsselskabet Qudos, hvor Huscompagniet fik 35 mio. kr., som var restværdien af byggeskadeforsikringer, som selskabet havde tegne på vegne af kunder hos Qudos.

Selv om pengene blev betalt tilbage af Garantifonden, behøvede husejerne ikke at købe ny forsikring på grund af en politisk aftale fra 2019, der skulle skabe tryghed for boligejerne ramt af konkursen i Qudos.

Garantifondens direktør Torben Garne beklager over for Børsen, at er tilfældet, fordi det i sidste ende er forbrugerne, der ender med regningen, da de betaler 40 kr. til fonden, hver gang de betaler forsikring.

”Det er en konsekvens af den politiske aftale kombineret med den oprindelige lov. Garantifondens rolle er i sagens natur at administrere efter reglerne i loven,” siger Torben Weiss Garne i en pressemeddelelse.

Finansdirektør i Huscompagniet Mads Dehlsen Winther afviser over for avisen at have tjent 35 mio. kr. og henviser til den politiske aftale.

Kammeradvokaten har brugt mere end 86.000 timer på forsikringskonkurser

Tidligere ledelse i forsikringsselskab efterforskes af bagmandspolitiet

Forsikringsbranchens garantifond frygter flere konkurser i danske selskaber

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs