FinansWatch

Lussing på investeringer vil sende Trygs bundlinje ned

På selve forsikringsdelen er der udsigt til gode takter, når Tryg kommer med regnskab tirsdag morgen, men resultatet på bundlinjen vil blive klemt af en urolig tid på finansmarkederne.

Tryg med Morten Hübbe i spidsen står foran et kvartalsregnskab, der med al sandsynlighed vil være belastet af et pænt stor minus på investeringsporteføljen. | Foto: FinansWatch/Joar Grindheim

Et meget stort negativt investeringsresultat vil sætte sit tydelige spor i det regnskab, som forsikringskoncernen Tryg afleverer tirsdag morgen. Til gengæld er der formentlig udsigt til en pæn fremdrift i den underliggende forsikringsdrift i regnskabet.

Der er også tale om det første kvartal, hvor de store tilkøbte forretninger Trygg-Hansa og Codan Norge er inkluderet i alle regnskabslinjer i stedet for alene med deres overskud i investeringsresultat.

Ifølge estimater indsamlet af Tryg er analytikerkonsensus for det forsikringstekniske resultat et overskud på 1843 mio. kr., hvilket er 17,6 pct. end højere proforma-tal for samme periode sidste år.

Tryg har før regnskabet levere proforma-tal for de seneste fire kvartaler for at give et mere retvisende billede af den underliggende udvikling, efter at Trygg-Hansa og Codan Norge nu er inkluderet fuldt ud ned gennem resultatopgørelsen.

”Trygs vejrligsskader vil efter alt at dømme være lave, og de kraftige rentestigninger i løbet af andet kvartal betyder væsentlige positive diskonteringseffekter på erstatningerne, hvilket forbedrer combined ratio med ca. 1,6 procentpoint,” skriver senioranalytiker Anders Haulund Vollesen fra Jyske Bank i et notat.

”Inflation i materialepriser er fortsat et tema i forsikringssektoren, men Tryg har været overbevisende i sin kommunikation omkring evnen til at forhandle med sine partnere og samtidigt gradvist hævet priserne overfor kunderne, tilføjer han.

Gunstigt vejr i Danmark

Senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank venter også et stærkt forsikringsresultat hos Tryg i kvartalet. Han fremhæver en positiv påvirkning af et gunstigt vejr i Danmark, mens Norges og Sveriges vejrlig har været en smule dårligere.

”Inflationen er intensiveret i de seneste måneder, og stigende skadesinflation vil derfor igen blive et tema. Vi vurderer dog, at Tryg gennem sunde partnerskabsaftaler og prisforhøjelser kan holde inflationen i skak. Ligeledes vil de seneste rentestigninger også bidrage positivt til det forsikringstekniske resultat og delvist kompensere for skadesinflationen,” skriver Mikkel Emil Jensen.

Mens der altså ventes solid fremgang i selve forsikringsaktiviteterne, så har andet kvartal været en dyr omgang på investeringsmarkederne. Både aktie- og obligationsporteføljen har formentlig fået store tæsk, og analytikerne estimerer samlet et negativt investeringsresultat på hele 825 mio. kr. Jyske Banks forsikringsanalytiker estimerer endda et noget større tab.

”Faldende aktiemarkeder og markant stigende renter i andet kvartal betyder formentligt et væsentligt negativt resultat på Trygs investeringsportefølje, som vi modellerer til 1027 mio. kr. De stigende renter vil dog komme Trygs investeringsafkast til gode fremadrettet,” skriver Anders Haulund Vollesen.

Regnskabet vil også være påvirket af den igangværende integration af de opkøbte aktiver fra RSA - altså Trygg-Hansa og Codan Norge.

”Vi forventer, at integrationen af RSA koster yderligere ca. 250 mio. kr. i andet kvartal. Samtidig forventer vi, at synergierne lander i omegnen af 90 mio. kr., hvilket vil bringe de samlede synergier op på 203 mio. kr. ud af et mål om 350 mio. kr. i 2022 og 900 mio. kr. i 2024,” skriver Mikkel Emil Jensen.

Primært som følge af det negative investeringsresultat venter analytikerne et relativt beskedent nettoresultat på 370 mio. kr. i kvartalet.


Analytikernes forventninger til Trygs regnskab for andet kvartal 2022:

(e) = gennemsnitsestimat indsamlet blandt 14 analytikere af Tryg selv.

INFO: Der er tale om det første kvartal, hvor de store tilkøbte forretninger Trygg-Hansa og Codan Norge er inkluderet i alle regnskabslinjer. I de foregående kvartaler har deres overskud alene indgået i Trygs investeringsresultat. For sammenligning har Tryg leveret pro-forma-tal for andet kvartal sidste år inkluderende de nye aktiviteter.

Nu kommer regnskaberne: ”Tryg står stærkt til at holde inflationen i skak”


Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs