FinansWatch

Forsikringsmyndighed efterlyser harmoniserede police-regler i EU

I takt med at flere og flere køber forsikringer i selskaber, der har hjemme i andre EU-lande, stiger behovet for fælles regler på police-området, mener man i forsikringsorganisation.

Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Det er i høj grad nødvendigt, at der bliver kigget på at få etableret harmoniserede forsikringsbeskyttelsesordninger i EU, som kan beskytte de forbrugere, der i større og større omfang køber policer uden for deres eget land.

Opfordringen til et harmoniseringsudspil kommer fra Petra Hielkema, der er formand for European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA), ifølge Reuters.

”Desværre ser vi flere tilfælde, hvor forsikringstagere i et medlemsland får mindre beskyttelse og i tilfælde af svigt mindre kompensation end forsikringstagere i et andet medlemsland,” sagde Petra Hielkema på en konference i EIOPA tirsdag.

De fælleseurlopæiske regler på forsikringsområdet er for øjeblikket genstand for gennemsyn og revidering. Til Reuters siger formanden, at der pågår en diskussion med Europa-Parlamentet om, hvorvidt det bl.a skal være muligt at udstede advarsler på produkter, og om man fra EU-side skal kunne udsende anbefalinger, der i medlemslandene skal følges op af tilsynsmyndighederne. Ligeledes skal det på tværs af lande måske være muligt at få stoppet salget af dårlige produkter

Topdanmark ser skærpet konkurrence: ”Det er et hårdt game”

Forsikringsforbundet får ny næstformand

Finanstilsynet: Forsikringsselskaberne behandler personer med handicap korrekt

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs