FinansWatch

Forbund om Alm. Brand-fyringsrunde: "Det er da en sort dag for os alle"

Forsikringsforbundet er klar med omsorg og karriererådgivning til de medlemmer, der er blevet afskediget i Alm. Brand Group, fortæller formanden.

Fyringsrunden i Alm. Brand Group er trist men også forventeligt ifølge Charlotte Hourgaard, formand i Forsikringsforbundet. | Foto: Forsikringsforbundet // PR

Alm. Brands afskedigelse af 90 medarbejdere kommer ikke bag på Forsikringsforbundet, men det er ”en meget trist nyhed”, lyder det fra formand Charlotte Hougaard.

”Det er utrolig træls, når nogle af vores medlemmer mister deres job. Det er trist, men desværre er det også forventeligt. Selvom vi godt ved, at det ikke hjælper dem, det går ud over. Vi havde set det komme og er også blevet orienteret på forhånd. Men det er da en sort dag for os alle,” siger Charlotte Hougaard.

Alm. Brands køb af Codan, der blev gennemført i starten af maj, måtte nødvendigvis føre til afskedigelser, fortsætter formanden.

”Vi ved jo godt, at når der sker sammenlægninger af selskaber, så kommer der afskedigelser på grund af synergieffekterne.”

Det er derudover nedfældet i overenskomsten, at forbundet skal inddrages, når der kommer fyringsrunder af den karakter, som Alm. Brand Group netop har gennemført, tilføjer hun.

Op mod 400 stillinger bliver nedlagt

Forbundets fokus er nu at hjælpe de medlemmer, der har mistet deres job.

”Vores lokale folk er i fuld gang med at støtte og hjælpe de medlemmer, der er berørte af det. Vi tager fat i dem, læser deres aftaler igennem og hjælper dem videre med karriererådgivning og giver dem psykologisk og mental omsorg.”

Hverken Alm. Brand Group eller Forsikringsforbundet vil oplyse, hvilke medarbejdere der er blevet afskediget. Men i et skriftligt svar oplyser Alm. Brand Group, at ”de pågældende stillinger er nedlagt på tværs af organisationen.”

Udover at selskabet har afskediget 90 medarbejdere, er i alt 130 stillinger blevet nedlagt. Op mod 400 stillinger bliver nedlagt som konsekvens af sammenlægningen.

”Vores bedste vurdering er, at der skal være omkring 300-400 færre stillinger i Alm. Brand Group senest i 2025 ift. udgangspunktet. En del sker som følge af naturlig afgang, og det vil også gælde fremadrettet,” lyder det i et skriftligt svar fra Alm. Brand Group.

Alm. Brand Group afskediger 90 medarbejdere efter køb af Codan

Alm. Brand har kig på omkring 100 dobbeltfunktioner i første bølge af besparelser efter Codan-køb

Alm. Brand Group vil markere sig tydeligere over for investorer efter køb af Codan

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs