FinansWatch

Gjensidige kan stadig investere i olie og gas: "Er nødt til at reducere over tid"

Det kan godt være i overensstemmelse med Paris-aftalen at investere i fossilselskaber, mener Gjensidige Forsikring, som i et interview med FinansWatch fortæller om sin tilgang til at investere grønt. Klimaorganisation mener, at selskabet bør sælge selskaber i den fossile sektor fra eller skrue gevaldigt op for klimakravene til selskabernes ledelse.

Gjensidige investerer i olie- og gasselskaber heriblandt norske Equinor, der er et af verdens største olieselskaber. | Foto: Magnus Eidem

Gjensidige Forsikrings investeringer skal bidrage til en mere bæredygtig verden, meddeler selskabet på sin hjemmeside. Her lyder det også, at selskabet vil være åben over for offentligheden i forhold til sin optræden som kapitalforvalter:

”Vi skal i stigende grad dokumentere og synliggøre dette for eksterne interessenter, så de kan vurdere os på grundlag af offentlig tilgængelig information,” står der blandt andet i Gjensidiges etiske retningslinjer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs