FinansWatch

Her er ledelsen efter Codan-købet i Alm. Brand

Efter det gennemførte køb af Codan Forsikrings danske forretning udnævner Alm. Brand sin nye koncernledelse.

Foto: PR/ Alm. Brand

Der er efter sidste uges godkendelse af Alm. Brand-overtagelsen af Codan Forsikring kommet navne på den nye ledelse i landets næststørste forsikringskoncern.

Af en meddelelse fremgår det, at der sat navn på de otte medlemmer af koncernledelsen.

Rasmus Werner Nielsen bliver direktør og koncerndirektør for Stabe, mens Anne Mette Toftegaard bliver viceadm. direktør og koncerndirektør for Privat.

Mikael Hvolgaard bliver koncerndirektør for Industri og vil varetage ledelsen af Privat, frem til Anne Mette Toftegaard tiltræder den 1. oktober 2022. Hun forlod i marts et job som adm. direktør i LB Forsikring.

Camilla Amstrup kommer til at stå i spidsen for Erhverv som koncerndirektør, mens Kim Bai Wadstrøm bliver koncerndirektør for Bankassurance, og Henrik Bundgaard bliver koncerndirektør for Skadeservice.

I koncernledelsen er også Andreas Ruben Madsen som CFO og koncerndirektør for Økonomi. Kristian Hjort-Madsen er koncerndirektør for Forretningsudvikling & Teknologi.

”Vi præsenterer i dag en stærk fremtidig koncernledelse, som får ansvaret for at gennemføre en vellykket sammenlægning af vores to selskaber. Vores mål er at skabe endnu bedre forsikringsprodukter for kunderne såvel som nye karriereveje for medarbejderne, og indfri de finansielle ambitioner for vores nye koncern,” udtaler koncerntopchef Rasmus Werner Nielsen.

Codan-topchef trak sig før ny kabale

De mange nye roller er blevet fordelt efter en langstrakt overtagelse af Codan Forsikrings danske afdeling, som startede helt tilbage til i juni 2021. Her annoncerede Alm. Brand købet af Codan Danmark til 12,6 mia. kr. Finanstilsynet godkendte handlen i november, men efterfølgende har parterne ventet helt til sidste uge med af få den endelige godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Tirsdag i sidste uge - kort før den endelige godkendelse landede, sagde Codan-topchef Christian Baltzer farvel til fordel for et nyt job som finansdirektør i Falck.

Under hele overtagelsesprocessen har der været stor tavshed omkring den del, som har handlet om, hvem der skal stå i spidsen for selskabet, der i Danmark bliver nummer tre efter Tryg og Topdanmark.

Til FinansWatch sagde Christian Baltzer i forbindelse med sin afsked, at hans exit har været på tegnebrættet siden opkøbet, og at han blandt andet forlader Codan for at give plads til, at Rasmus Werner Nielsen, adm. direktør hos Alm. Brand, kan sætte retningen for den kommende koncern.

”Det er Rasmus Werner, der skal tegne koncernen fremadrettet, og han skal have pladsen til at gøre det. Jeg har haft en god dialog med Rasmus, siden salget blev offentliggjort for ti måneder siden. Det har været totalt udramatisk,” sagde Christian Baltzer og tilføjede:

”Vi har arbejdet benhårdt i perioden på at skabe et Codan, der står så stærkt som overhovedet muligt til fusionen. Og det er vi lykkedes med. Både i forhold til medarbejdertilfredshed, kundetilfredshed og på økonomi- og vækstsiden.”

Styrelse havde betænkeligheder ved Alm. Brands køb af Codan – men prispres blandt erhvervskunder sikrede godkendelse

Alm. Brands aktiekurs gik i vejret efter godkendt Codan-køb

Christian Baltzer om Codan-afsked: En naturlig konsekvens af fusionen med Alm. Brand


Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs